Kuman obrnuo ploču, Buskets se ne meša

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 13.09.2021.
14:15
Izvor: Sportske.net

Smirivanje tenzija.

EPA-EFE/QUIQUE GARCIA
EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Trener Barselone Ronald Kuman naveo je da ima odlične odnose sa predsednikom Đoanom Laportom, iako je u prethodnom obraćaju izneo primedbe na račun prvog čoveka kluba.

Barselona ove nedelje dočekuje minhenski Bajern u prvom kolu Lige šampiona, a holandskoj stručnjaku je bilo u interesu da spusti tenzije.

"Moji odnosi sa Laportom su odlični. Razgovarali smo o nekim stvarima, ali obojica želimo najbolje klubu. Klub je najvažniji", rekao je Kuman na početku konferencije.

Podsetio se na težak poraz od 8:2 u pretprošloj sezoni, a ostao je zakopčan na pitanje može li Barselona do trofeja Lige šampiona.

"Sutra ćemo igrati protiv ekipe koja teži svemu. Moramo se dobro braniti i tražiti prostor", rekao je on dodajući da mu je misija da u Barseloni promoviše što više mladih igrača.

Osim Kumana, javnosti se obratio i novi kapiten Serhio Buskets koji nije želeo da se meša u odnos trenera i predsednika Laporte.

"To je pitanje o kojem bi Kuman i Laporta trebalo da razgovaraju. Svi želimo dobro klubu. Ako imaju problem, moraće da razgovoraju, ali mislim da to nije slučaj", rekao je Buskets na konferenciji za novinare.

Pohvalio je kako se u tim brzo uklopio Memfis Depaj, a zatim je progovorio o odlasku Lea Mesija.

"Znamo da više nemamo Mesija, ali moramo nastaviti dalje. Ovo je nova faza u istoriji kluba i znamo da u sredu neće biti lako. Svesni smo poteškoća, ali želimo da budemo dostojan rival i na tome crpimo motivaciju".

Pre 13 meseci, te sezona osvajač Lige šampiona Bajern potukao je Barselonu sa 8:2, što je i sada u živom sećanju Busketsu.

"Teško je to prihvatiti, ali to je fudbal. Verujemo u Kumana i stručni štab. Pretrpeli smo značajne promene, ali uvek stremimo istom cilju", rekao je španski vezista.

Duel Barselone i Bajerna igra se u utorak od 21h sat na stadionu "Kamp Nou".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke