Kuman otvorio dušu, Mesi i problem u istoj rečenici

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 22.09.2021.
10:15
Izvor: Sportske.net

Trener Barselone razgovarao za holandske medije.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Trener Barselone Ronald Kuman nikad nije bio bliži odlasku iz kluba, a u jeku nagađanja kada bi i zvanično mogao da napusti posrnulog velikana, dotakao se Lionela Mesija, čiji letošnji odlazak je iznenadio mnoge.

Nakon šamara od minhenskog Bajerna i remija protiv Granade, pitanje je trenutka kada će postati bivši, a u razgovoru za holandske medije imao je zanimljivu opasku o Mesiju.

"Mesi je zasenio sve u Barseloni. Kvalitetom igre i efikasnošću pokrio je sve probleme u klubu. Bio je tako dobar, pobeđivao je. Naravno da je oko njega imalo dobrih igrača, ali on je igrao odlučujuću ulogu. Na njegovoj pozadini svi izgledaju bolje", primetio je Kuman u intervjuu za holandski "Voetbal International".

Dodao je da je i ranije znao da je Mesi dobar fudbaler, ali da se u potpunosti uverio u njegove kvalitete tek kada je došao na "Kamp Nou".

Holandski stručnjak je uprkos ni najmanje blistavih nešto više od godinu dana istakao da ne žali što je prošlog leta napustio reprezentaciju i prešao u Barselonu.

"Ne žalim što sam napustio reprezentaciju Holandije i prešao u Barselonu. U takvim situacijama izvučem najbolje iz sebe i svog tima", kazao je on.

Barselona narednu utakmicu igra već sutra uveče kada gostuje Kadizu. Velika je verovatnoća da će je Kuman i dočekati, ali je pitanje da li će "preživeti" i nakon toga.

Lista kandidata je sve duža, modifikuje se iz dana u dan, a na njoj se nalaze trener mladog tima Havijer Garsija Pijementa, Jordi Krojf, Roberto Martinez, Ćavi Ernandez i Luis Enrike.

U utorak se provukla priča da bi Andrea Pirlo mogao da dođe u Barselonu, ali je to ubrzo demantovano, baš kao i glasine za Erika Ten Haga, koji je već godinama unazad dokazan trener na klupi Ajaksa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke