Kuman ponižen, Laporta mu saopštio baš tužnu istinu! Šta je plan Barse?

Autor: Boris Jovanović
petak 28.05.2021.
09:35
Izvor: Sportske.net

Nije baš prijatno, ali osam miliona razloga da pogne glavu i čeka...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Ronald Kuman je razočaran ponašanje Barselone, ali svi imaju cenu. Neće otići, ako ga otpuste dobiće 8 miliona evra odštetu. On je ljut jer ga klub drži na stend-baju, nisu ga zaštitili kod medija, a kroz redove mu je poručeno da sačeka par nedelja dok Barsa ne odmeri opcije.

Naime, kao da su mu rekli, da će ostati trener, ako ne nađu nikoga drugog.

Holanđanin je igračka legenda kluba, za razliku od Rajkarda, prvog Laportinog trenera 2003. on nije došao bez rezultata, otišao je sa klupe Holandije na poziv Barselone, par dana nakon što je klub pretrpeo katastrofu od Bajerna.

Kuman zna da su mu dani odbrojani ako neko prihvati klupu, ali na njegovu sreću za sada nema rešenja, i teško će ga biti, problem je novac, ali i želja Barselone da neko ko ima unutrašnje znanje, odnosno već je bio deo Barselone bude na klupi.

Cilj je ubediti Pepa Gvardiolu.

To je osuđeno na neuspeh, makar kada je sledeća sezona u pitanju jer je Pep rešio da produži ugovor i da ostane. Takođe on bi pogazio reč datu pre devet godina da više nikada neće trenirati Barselonu i da će na stadion dolaziti jedino kao navijač.

Ipak, Laporta veruje da može da ga ubedi bar za leto 2022. godine, kada mu ostane sezona do kraja, ako izgubi motivaciju u Sitiju. To bi omogućilo Kumanu da ostane, da odradi ugovor do kraja, da Barselona ne plati odštetu zbog otkaza.

No, to su sve kombinacije. Da su Hansi Flik ili Ćavi prihvatili, Kuman bi bio bivši. Pominje se i Garsija Pimienta iz "B" tima, ali njime nisu zadovoljni, rezervni tim se nije vratio u Segundu. Čak se pominjala priča da će biti otpušten, ali i njemu bi trebalo da plate obeštećenje od milion evra. 

Barsa mora da štedi, svi izbori su uslovljeni novcem, nema mnogo prostora za manevar, uglavnom će se ograničiti na dovođenje slobodnih agenata, ali ni mnoge stvari ne mogu da planiraju pre nego što postave trenera za novu sezonu.

Kuman u nedostatku boljih kandidata, izgleda sve bliže tome da preživi leto...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke