Kuman sam sebi "pucao u nogu"? Tajni sastanak, rešenje se ne nazire?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 23.05.2021.
09:50
Izvor: Sportske.net

Holanđanin svestan da je na tankom ledu, a od sinoć i definitivno jeste.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona je sezonu završila na trećem mestu, osvojila je Kup kralja i to jedina uteha za navijače. Ipak, još jedna sezona bez La Lige i Lige šampiona je nedopustiva i Đoan Laporta sprema revoluciju.

Nakon blede pobede u Eibaru, Kuman je na neki način sam sebi pucao u nogu, a njegove izjave sigurno nisu prijale igračima.

"U trenutku kada smo stigli, ekipa je bila "gotova". Jedino pojačanje koje smo dobili bio je Seržinjo Dest i to u samom finišu prelaznog roka. Nismo mogli da skockamo roster, ovo nije ekipa na nivou kakav Barselona mora da ima i kakva svi želimo da bude. Svi u klubu misle isto", rekao je Kuman i nastavio:

"Pokušali smo da unapredimo ekipu. Neki stariji igrači su pokazali da i dalje zaslužuju da budu tu, dok su neki mladi stekli ogromno iskustvo i postali bolji igrači. Međutim, ekipa nije i ne može biti napravljena za samo godinu dana. Potrebno je da budemo bolji, da radimo, da napredujemo", istakao je Kuman.

Nakon Kumanovih reči, Španija bruji o tome da ima "0% samokritike" i da je sve svalio na igrače, što se nikako neće svideti svlačionici, a definitivno nije ni upravi.

Novinar Hose Alavarez, koji je prvi potvrdio da će Kun Aguero pojačati Barselonu, otkrio je kasno sinoć da je po povratku u Kataloniju održan sastanak bez prisustva Ronalda Kumana. Đoan Laporta je okupio sve svoje najbliže saradnike, na čelu sa generalnim direktorom Mateuom Alemanijem, a sastanak je trajao oko 40 minuta.

Navodno, Laporta uveliko iza zatvorenih vrata radi na rekonstrukciji tima, ali želi da počne od "glave", odnosno trenera. Novinar Alfredo Martinez tvrdi da će Kuman ostati samo pod uslovom da Barsa ne nađe bolje rešenje, jer u ovom trenutku deluje da Laporta nije uveren u trenere koje ima na tržištu.

Hansi Flik je potvrdio da preuzima Nemačku, Bajern je ukrao Julijana Nagelsmana, Tuhel blista u Čelsiju, a to je najbolji odgovor na Laportino divljenje "nemačkom školom", ali da trenutno nema nijednog na raspolaganju.

Ćavi će uvek biti opcija, međutim, glasine oko njega su splasnule, neki glasaju za Garsiju Pimijentu, trenera Barselone B, koji je u klubu 15 godina i ima ogroman autoritet.  

Zaključak je da se rešenje na klupi Barselone i dalje ne nazire, a Laporta želi što pre da počne da gradi novi tim, ali da dobije i saglasnost trenera oko izbora igrača. Za sada, stižu Aguero, Depaj i Erik Garsija, sva trojica kao besplatni i sa te strane  su odlični poslovi, videćemo da li će biti i na terenu, kao što su za kasu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke