Kumana jedno "da" deli od otkaza i ovo bi bio idealan rasplet za navijače Barse!

Autor: Boris Jovanović
petak 24.09.2021.
09:14
Izvor: Sportske.net

Vodiće tim za vikend...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Očekivala se reakcija, ali je ona izostala. Barsa nije dobila Kadiz, ali u drugom poluvremenu je bilo dobrih stvari pogotovo kada je tim imao igrača manje.

Kako pišu katalonski mediji, odluka je da Holanđanin dobije poverenje i to za meč sa Levanteom koji je na programu za vikend.

On će dobiti još jednu priliku, a procenjuje se da Barselona kupuje vreme, jer u ovom trenutku još nema rešenje, niti su svi u klubu uvereni da je Roberto Martinez pravo rešenje. Jedan deo su i finansije, odšteta Kumanu, ostatak ugovora, plus šest miliona koje je sam platio kako bi se oslobodio obaveza u holandskoj reprezentaciji. Na to dodajte oko par miliona koje bi trebalo da isplate savezu Belgije, ako žele Martineza i platu novom treneru, deluje skupo, a jedan deo Laportinih saradnika nije siguran da bi donelo boljitak. 

Ćabi je i dalje prva želja, on je već odbio letos Laportu, ali se sada priča da je otvoreniji ka ideji da preuzme klupu. Legendarni vezista ne treba da se navikava na okruženje, čovek je koji je dugo trajao u Barseloni u vreme najvećih uspeha, forsirao bi 4-3-3, ali i igrače iz La Masije. Nema nekih zahteva što se tiče plate, osim da dovede svoj stručni štab. Za Barsu bi ovo bio kredit kod navijača, da traže strpljenje za projekat. 

Ćavi nema klauzulu po kojoj bi mogao da ode iz Al-Sada ali se veruje da i pored ugovora do 2023. klub iz Katara ne bi stajao na putu. 

Da se vratimo Martinezu, on ne bi lako mogao da se oslobodi do prvenstvene pauze, i morao bi da odradi sledeći reprezentativni vikend, što bi značilo da klub može da preuzme tek polovinom oktobra...

Ako Ćavi pristane, Kuman je bivši, poruka je iz izvora bliskih klubu, u suprotnom Holanđanin bi, ako naravno pobedi Levante mogao da preživi, makar do sledećeg neuspeha...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke