Kup Azije - (Ne)Srećko Katanec, Uzbekistan će u Kataru imati za čim da žali!

Autor: Ivan Cvetković
subota 03.02.2024.
19:42
Izvor: Sportske.net

Domaćin otišao dalje, iako nije oduševio večeras...

AP Photo/Thanassis Stavrakis
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Fudbaleri Katara plasirali su se večeras u polufinale Kupa Azije pošto su eliminisali selekciju Uzbekistana posle boljeg izvođenja penala (3:2) nakon 1:1 u regularnom delu meča.

Oni će se u polufinalu turnira sastati sa timom Irana koji je ranije danas savladao Japan rezultatom 2:1.

Domaća selekcija je teškom mukom uspela da preskoči izabranike nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Srećka Kataneca koji su na Al Bajtu pružili i više nego dostojan otpor.

Ipak, veliki kiks golmana Jusupova posle šuta Al Hajdosa iz "mrtvog ugla" pomogao je Kataru da stigne do vođstva u 27. minutu susreta.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata, da bi početkom drugog poluvremena Odildžon Kamrobekov bolju igru Uzbeka krunisao golom u 59. minutu igre.

Nervoza je bila primetna u redovima obe ekipe, sudija Kim je u drugom delu utakmice pokazao čak pet žutih kartona, a kako promene rezultata nije bilo ni u produžecima, pristupilo se udarcima sa bele tačke.

Više prisebnosti, ali i sreće imali su izabranici Tintina Markeza koji su slavili golom Pedra Migela u petoj seriji, iako je Katar pre toga promašio dva penala.

Jedan više nisu pogodili fudbaleri Uzbekistana, previše za ekipu koja želi trijumf...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke