Kup Francuske - "Bomba" Malinovskog za eksploziju na "Velodromu", PSŽ ostao bez trofeja!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 08.02.2023.
23:06
Izvor: Sportske.net

Velika i potpuno zaslužena pobeda Olimpika iz Marseja.

Twitter/Olympique de Marseille
Twitter/Olympique de Marseille

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpik Marseja savladali su Pari Sen Žermen na svom "Velodromu" sa 2:1 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Francuske.

Sjajnu utakmicu odigrala je ekipa hrvatskog trenera Igora Tudora, a razliku je napravio ukrajinski vezista Ruslan Malinovski koji je u januarskom prelaznom roku stigao u Marsej iz Atalante.

Prvu priliku na utakmici imao je defanzivac Parižana Nuno Mendeš u četvrtom minutu, a golman domaćih Pau Lopez sjajno reagovao i zaustavio njegov udarac.

Od tog trenutka igrao je samo Marsej. Domaći su konstantno napadali prema golu Donarume i stvarali prilike. Najbolje je propustio Mateo Genduzi u istom minutu, prvi put ga je izblokirao jedan od defanzivaca PSŽ-a, a drugi put fenomenalno intervenisao Donaruma.

Samo četiri minuta kasnije isplatila se inicijativa Marseju. Džengiz Under je predriblao Serhija Ramosa na desnoj strani, ušao u kazneni prostor i sačekao da ga štoper "svetaca" faulira sa leđa za kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Aleksis Sančez i rutinski zatresao mrežu.

Od primljenog pogotka PSŽ je zaigrao bolje. Pretili su Mesi iz slobodnog udarca i Nejmar sa distance, lopta je posle šuta Brazilca pogodila stativu i nagovestila ono što će se desiti u sudijskoj nadoknadi prvog dela.

Nejmar je izveo korner sa leve strane i u šesnaestercu pronašao neometanog Serhija Ramosa koji je sjajnim udarcem glavom postigao izjednačujući pogodak.

Trenutak odluke i "eksplozije" na "Velodromu" dogodio se u 57. minutu kada je pokušao Sančez, a lopta se posle njegovog udarca odbila pravo na nogu "bombardera" Ruslana Malinovskog koji ju je sa ivice šesnaesterca "zakucao" u mrežu.

Najbolju priliku da stigne do izjednačenja PSŽ je imao u 79. minutu kada je Nejmar progirao Mesija, ali je udarac Argentinca završio pored gola.

Postigli su "sveci" pogodak u 92. minutu, strelac je još jednom bio Serhio Ramos, ali je on poništen zbog ofsajda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke