Kup Francuske - Nica upropastila Marsej, četvrtoligaš koji je u "dilu" sa Savezom u polufinalu!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.02.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net

Kakav dan za Nicu, ali i Versaj!

AP Photo/Daniel Cole
AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Fudbaleri Nice plasirali su se u polufinale francuskog Kupa pošto su na svojoj "Alijanc Rivijeri" ubedljivo savladali Olimpik iz Marseja sa 4:1 (2:1).

Iako su rano primili gol, izabranici Kristofa Galtijea su nastavili sa izvanrednim partijama i nisu dozvolili da ih to pokoleba.

Autogolom Melvina Barda u trećem minutu, Marsej je poveo na "Alijanc Rivijeri", ali onda su doživeli brodolom, te im nije pomogao ni raspoloženi Dimitri Paje. Amin Guiri i Džastin Klajvert su u periodu od 10. do 30. minuta na dve asistencije Endija Delora doneli preokret sjajnoj ekipi Nice.

Tražio je Marsej poravnanje u nastavku susreta, Paje je pokušao da kreira i pronašao je Bakambua čiji je gol za izjednačenje poništen zbog ofsajda. Međutim, u akciji koja je usledila - Nica postiže pogodak! Briljantan udarac Džastina Klajverta bio je nerešiva enigma za Paua Lopeza, ali i bilo kog drugog golmana i tako su domaći otvorili vrata pobedi. Konačan rezultat, posle dve asistencije, postavio je svojim golom Endi Delor, a najbolju partiju u sezoni krunisao je Klajvert dodavanjem za ovog napadača.


Nešto ranije igrao se dvoboj četvrtoligaša i Versaj je uspeo da savlada Beržerak sa 1:2 i dospe do polufinala!

Versaj je klub koji se ponajviše oslanja na svoju omladinsku školu i služe kao zvanična akademija Fudbalske asocijacije Francuske gde se rađaju brojni talenti. Odatle su potekla imena poput Tjerija Anrija, Hatema Ben Arfe... U aktuelnoj ekipi nemaju izrazit broj mladića, ali i "stara garda" ume sa loptom. Posle penala, uspeli su da izbace favorizovani Beržerak i izbore polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke