Kup Francuske - PSŽ dao lažnu nadu Brestu za četvrtfinale, rutinske pobede Nice i Strazbura

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 07.02.2024.
23:05
Izvor: Sportske.net

Gosti iz Bretanje položili oružje na "Parku prinčeva".

EPA-EFE/Mohammed Badra
EPA-EFE/Mohammed Badra

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena overili su plasman u četvrtfinale Kupa Francuske pobedom na domaćem terenu protiv Bresta 3:1, a nagoveštaj velikog trijumfa viđen je furioznim golovima u finišu prvog poluvremena. 

Gosti iz Bresta su mnogo bolje ušli u meč i u prvih pola sata napravili dve prilike od kojih je u prvoj pogođena stativa. Surovi PSŽ je to znao da kazni i već u 34. minutu stigao do vođstva.

Otpor gostiju iz Bretanje slomio je Kilijan Mbape. Francuski superstar je primio loptu iskosa i elegantno pogodio malu mrežu daljeg ugla Brestovog gola.

Četiri minuta kasnije već je bilo 2:0 kada je vođstvo "Svetaca" udvostručio Danilo Pereira. Nekadašnjem vezisti Porta nije bilo teško da postavi nogu i loptu skrene u mrežu nakon munjevitog prodora Usmana Dembelea.

Već tada je bilo jasno da će Brest teško u nastavku uspeti da nadoknadi ovakav zaostatak, ali se ekipa jednog od najprijatnijih iznanađenja u Francuskoj nije predavala i već u 65. minutu prepolovila je zaostatak.

Mrežu Donarume zatresao je Stiv Munije pošto je lagano na drugoj stativi nadskočio Hakimija pa je u završnih dvadesetak minuta igre uneo veliku neizvesnost.

Taman kada se činilo da će svašta biti do kraja meča, Brest je ostao sa igračem manje pošto je već u 69. minutu drugi žuti karton i automatsko isključenje zaradio Lilijan Brasije.

Tačku na meč mogao je da stavi Mbape nekoliko minuta pre kraja susreta kada je njegov oštar udarac završio iznad prečke. To je umesto njega učinio Gonzalo Ramos u drugom minutu nadoknade na Hakimijevu asistenciju za konačnih 3:1.

Fudbaleri Nice napravili su sjajnu uvertiru pred prvenstveni derbi protiv Monaka za vikend pošto su se rutinskom pobedom na gostovanju Monpeljeu 4:1 plasirali u četvrtfinale Kupa Francuske.

Već na poluvremenu bilo je 3:0 za goste iz Nice koji su poveli u 29. minutu golom Jusufa Ndajišimaje. U kratkom vremenskom razmaku tim sa Azurne obale stigao je do ubedljive prednosti. Najpre je u 37. minutu mladi vezista Tom Luše povisio na 2:0, a dva minuta kasnije Mohamed Ali-Čo utrostručio je vođstvo gostiju.

Gostima iz Nice kao da to nije bilo dosta pa su u 62. minutu i četvrti put na utakmici zatresli mrežu Monpeljea, a ovaj put u strelce se upisao francuski napadač Aleksis-Klod Moris. Nekadašnji golgeter Lansa postigao je gol sa penala i preostalih pola sata utakmice bila su puka formalnost.

Utešni gol za Monpelje postigao je u 75. minutu Modibo Sanjan nakon što je pravovremeno reagovao i glavom zakucao loptu u mrežu posle odbitka nakon odbranjenog penala Ndiajeu.

Ulogu favorita i prolaz u četvrtfinale ostvarila je i ekipa Strazbura pobedom protiv Lavra na domaćem terenu 3:1. Golove za pobednički tim postizali su Dilane Bakva u 21, Emanuel Emega u 36. i Marvin Senaja u poslednjem minutu meča.

Tračak neizvesnosti u meč gosti su uneli u 30. minutu kada je iskusni Andre Aju izjednačio rezultat, ali radost je trajala svega šest minuta kada je Strazbur vratio vođstvo.

U duelu timova iz nižih rangova francuskog fudbala uspešniji je bio Valensijen koji je slavio na gostovanju u Sent Prijeu 2:1, a najneizvesniji meč ove runde rešio je Le Pij an Vele koji je u poslednjim trenucima meča došao do pobede protiv Lavala 2:1.

Svi četvrtfinalisti biće poznati sutra uveče kada se završi poslednji duel 1/8 finala u koji kao veliki favorit ulazi Monako protiv Ruana. Utakmica na stadionu "Luj II" počinje od 20:45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke