Kup Italije - Pogodio Vanja, pogodio i Saša, ali ne vredi, Milan otišao dalje!

Autor: Stefan Matić
utorak 12.01.2021.
23:31
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiva penal-serija na San Siru.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Bez većih uzbuđenja tokom prvog dela igre protekla je utakmica osmine finala Kupa Italije između Milana i Torina.

Čak su i "bikovi" bili konkretniji, Milan sa Ibrom od prvog minuta beleži tek jedan šut u okvir gola tokom prvih 45 minuta. Vanja Milinković-Savić je bio siguran na golu. 

Drugo poluvreme prolazi u dominaciji "rosonera". 

Tonali je imao dobru priliku, potom je Milinković-Savić imao dosta problema posle šuta Leaa. Portugalac je posle pet minuta imao još jednu priliku, a onda i mladi Kalulu pokušava. 

Dalo u 58. minutu pogađa samu stativu, par minuta kasnije oprobali su se Kalabrija i Leao. Vanja ponovo na visini zadatka. 

Dijaz je imao odličnu priliku u 87. minutu, ipak šut ofanzivca ide preko gola. Treba napomenuti da je zbog nesportskog ponašanja Đanluiđi Donaruma dobio crveni karton van terena u 73. minutu

Usledili su produžeci, reprezentativac Srbije Saša Lukić je zaradio žuti karton, ali se sačuvao do kraja kada je pobednika morala da odluči penal-serija.

Ključan je bio promašaj Rinkona, pre njega pogodio je Lukić, ali i Vanja Milinković Savić i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Lijanko Vojinović, međutim Milan je pogodio svih pet i prošao dalje.

U četvrtfinalu "rosoneri" će se sastati sa boljim iz duela Inter - Fiorentina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke