Kup Italije - Sarijev novi šah-mat za Murinja, Roma četvrti put bez gola, Lacio u polufinalu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 10.01.2024.
20:02
Izvor: Sportske.net

Sari ponovo bolji od Murinja.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija plasirali su se u polufinale Kupa Italije pošto su večeras na "Olimpiku" pobedili Romu rezultatom 1:0. 

Jedini pogodak na meču postigao je Zakanji u 51. minutu iz penala. 

Ovo je četvrti meč u nizu na kom Roma nije uspela da postigne gol Laciju, a poslednji put kada je "vučica" tresla mreže najvećeg rivala desilo se još 26. septembra 2021. godine!

Prvo poluvreme bila je prava uspavanka, taktički negledljiva, bez šansi, smislenih akcija i želje da se igra na gol više. Ali, u drugo poluvreme kao da su izašli drugi igrači, posebno u timu Lacija koji je bio daleko bolji. 

Posle samo pet minuta mladi štoper Hujsen je pogrešno procenio i u želji da ispuca loptu šutnuo je Kasteljanosa, a sudija nakon asistencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Zakanji koji je pogodio za 1:0.

Lacio je posle tog gola imao tri ozbiljna napada u razmku od jednog minuta. Prvo je Kasteljanosov udarac odbranio Rui Patrisio, potom je Zakanji izblokiran, da bi za kraj Lazari sjajnom povratnom pronašao Vesina, ali je ovaj gađao pored stative sa nekih 15-16 metara. 

Žoze Murinjo je momentalno reagovao izmenama, nakon što je odmah na poluvremenu izveo Dibalu i uveo Pelegrinija, posle Lacijovog naleta, uveo je i Spinacolu i Azmuna umesto Zalevskog i Karsdorpa. 

Roma jednostavno nije imala nikakva rešenja u napadu, Lukaku je bio odsečen, pa je Murinjo u finišu probao da mu pomogne uvođenjem i El Šaravija i Belotija, ali je Sari opet bolje postavio meč od Portugalca. 

U finišu je osvežio tim, ušli su Pelegrini, Rovela i Pedro, potom i Isaksen, pa je Lacio delovao još odlučnije u odbrani.

Do kraja, Roma je imala jednu ozbiljnu situaciju pred golom, Belotijev udarac je zaustavio odlični golman Mandas, koji je potom i odbijenu loptu uspeo da izbije ispred Pelegrinija, praktično sa gol linije. 

U poslednjim trenucima došlo je koškanja i fizičkog obračuna, Pedro se sukobio sa Mančinijem i Paredesem i zaradio crveni karton. Lukaku je u narednom napadu pokušao makazicama sa 10 metara, lopta je završila preko prečke. Odmah nakon toga su usledile nove čarke posle kojih je crveni karton zaradio i Azmun pa je i Roma ostala sa desetoricom. 

Verovali ili ne, ovo je četvrti meč u nizu na kom Roma nije uspela da postigne gol Laciju. Sarijev tim je usput dva puta slavio identičnim rezultatom kao i danas - 1:0, dok jednom nije bilo ni golova ni pobednika.

Lacio sada u polufinalu čeka boljeg iz meča Juventus - Frozinone koji je na programu u četvrtak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke