Kup kralja - Bilbao iz penala srušio Atletiko i nosi veliku prednost na "San Mames"!

Autor: Milovan Longinov
sreda 07.02.2024.
23:29
Izvor: Sportske.net

Ponovo odlični Atletik Bilbao.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su u gostima ekipu Atletiko Madrida rezultatom 1:0 u prvom meču polufinala Kupa kralja. 

Atletik Bilbao je večeras pokazao da borba za plasman u Ligu šampiona u La Ligi nije slučajnost. 

Tim Ernesta Valverdea je zasluženo poveo, u 23. minutu nespretni Reinildo je oborio Pradosa, a sudija nije imao dilemu da pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Berenger koji je bio precizan za vođstvo gostiju - 0:1.

Do odlaska na odmor, Atletiko Madrid je imao sreću da ne ostane sa igračem manje, pošto je Grizman nagazio Sanseta, a nije dobio ni žuti karton. 

Najbolju šansu za Atletiko u prvom poluvremenu propustio je Memfis Depaj u 37. minutu, kada je mogao i bolje da reaguje.

Atletiko je nastavio da napada i u drugom poluvremenu, a prve prilike u nastavku propustili su Grizman u 51. minutu i odmah potom i Samjuel Lino. 

Bilbao je uzvratio desetak minuta kasnije kada je Unai Gomez oprobao udarac, na mestu je bio Oblak.

Atletiko je u finišu pritiskao, novu šansu imao je Lino, potom opet Grizman, ali je Agirezabalaga bio odličan večeras.

U 86. minutu Atletiko je bio najbliži golu, Ljorente je vratio loptu za Grizmana koji šutira iz prve u dalji ugao, golman je već bio savladan, ali je na gol liniji intervenisao Lekue. 

U nadoknadi vremena usledila je prava ludnica, pošto je glavni arbitar pokazao na penal, pošto je Morata oboren u šesnaestercu. Grizman je već bio spreman da postavi loptu na 11 metara, ali je onda stigao signal iz VAR sobe da je Morata prethodno bio u ofsajdu, pa je glavni sudija poništio svoju odluku. 

Revanš meč na programu je 27. februara, kada se igra i drugi duel između Real Sosijedada i Majorke, koji su dan ranije remizirali 0:0. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke