Kup kralja - Euforija na ''Anoeti'', ispao Atletiko!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.01.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Sosijedad zasluženo ide dalje.

 EPA-EFE/Javier Etxezarreta
EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Povezane vesti

Fudbaleri Real Sosijedada uspeli su večeras da pred svojim navijačima na ''Anoeti'' savladaju madridski Atletiko rezultatom 2:0 i izbore plasman u četvrtfinale Kupa kralja.


Sosijedad je, nošen velikom podrškom sa tribina, odlično započeo utakmicu i već u prvih šest minuta je uspeo da stvori dve velike prilike za gol.

Najpre je Elustondo pripretio udarcem glavom sa oko pet metara uiskosa sa leve strane, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Na isteku šestog minuta Adnan Januzaj je imao još bolju priliku, iz drugog pokušaja je uspeo da se izbori za udarac sa desetak metara, a lopta je okrznula desnu stativu i završila u gol-autu.

Prva velika prilika za Atletiko viđena je u 13. minutu kada je Karasko pogodio stativu, pa je i dalje na snazi ostao početni rezultat.

Bolja igra domaćeg tima krunisana je u 33. minutu kada je Adnan Januzaj uspeo da nađe put do mreže. Saldua je sa desne strane odlipčno centrirao, a Januzaj je loptu sačekao na drugoj stativi i pored Vrsaljka udarcem glavom savladao Jana Oblaka - 1:0.

Prednost je duplirana na samom početku drugog poluvremena. Felipe je na tridesetak metara od gola izgubio loptu, osvojio ju je Serlot koji preciznim udarcem u situaciji jedan na jedan uspeva da pogodi mrežu za velikih 2:0.

Serlot je u 55. minutu mogao da reši pitanje pobednika. Tada se izborio za još jednu odličnu priliku, ovoga puta iskosa sa leve strane, šutirao je sa oko petnaest metara, ali je Oblak izašao kao pobednik.

Prelepa akcija domaćih u 63. minutu, na kraju Merino šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je zamalo neprecizan.

U finišu je opasno pripretio i Le Norman posle kornera, ali ostalo je 2:0 za Sosijedad koji slavi zasluženi trijumf nad ''Jorgandžijama''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke