Kup kralja - Još jedno fantastično veče Uroša Milovanovića! Viljareal najubedljiviji, Real se mučio, Elće ispao...

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.01.2023.
23:02
Izvor: Sportske.net

Srpski napadač briljira u poslednje vreme.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Najubedljiviju pobedu ostvarila je ekipa Viljareala koja je kao gost savladala Kartahenu sa 5:1.

Zanimljivo, prvo poluvreme dobio je drugoligaš koji je poveo sa 1:0 golom Vaskez-Pereza u 39. minutu meča. Ali, ostatak utakmice je u potpunosti pripao ''Žutoj podmornici''.

Baena je na početku drugog poluvremena izjednačio, a Danjuma je preokrenuo u 56. minutu, a do kraja meča pogađali su i Morales, Čukvueze i Kapue prelepim golom za konačnih 1:5 i plasman Viljareala u osminu finala.

Ubedljiva je bila i Valensija koja je takođe kao gost sa 3:0 savladala ekipu La Nućije. Klajvert i trećem i Moriba u 31. minutu su svojim golovima omogućili Valensiji miran nastavak meča, a trijumf je ubedljivijim učinio Duro, golom u 72. minutu kojim je postavljen konačan rezultat.

Mnogo uzbudljivije bilo je u duelu Espanjola i Selte u Barseloni, gde je domaći tim slavio sa 3:1 posle produžetaka.

Pasijensija je u 15. minutu doveo goste u vođstvo, izjednačio je Puado početkom drugog poluvremena, a u produžetku su mrežu ekipe iz Viga tresli i Darder u 97. i Melamed u 118. minutu.

Real se po teškom terenu mučio protiv četvrtoligaša Kaćerenja do 69. minuta, a onda je Rodrigo sa leve strane krenuo u solo prodor, ušao je u kazneni prostor, prošao pored dvojice igrača i onda poslao loptu ''malu mrežu'' za konačnih 0:1 u korist kraljevskog kluba.

A srpski napadač Uroš Milovanović nastavlja da briljira u dresu Sportinga iz Hihona. Posle dva gola protiv Numansije u prethodnoj rundi, Milovanović je i večeras bio dvostruki strelac, i to protiv Rajo Valjekana.

Njegovi golovi su i rešili meč. Prvi je postigao u 57. minutu, a trijumf Sportinga je potvrdio pogotkom u 88. minutu za konačnih 2:0.


Za iznenađenje se pobrinula Seuta koja je na svom terenu savladala Elće sa 1:0, golom Rodrija iz penala u 44. minutu.

Na kraju, mnogo uzbuđenja u duelu Levantea i Hetafea, u kom je domaćin slavio sa 3:2, i to golom u nadoknadi vremena.

Bez naših Maksimovića i Mitrovića, Hetafe je poveo u 34. minutu golom El Hadadija, a izjednačio je Postiđo početkom drugog poluvremena. Ubrzo je u 56. minutu El Hadadi vratio prednost Hetafeu, ali anulirao ju je Munjoz u 63. minutu za 2:2.

Na gol odluke čekalo se do prvog minuta nadoknade vremena, kada je Vesli svojim golom odveo Levante u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke