Kup kralja - Real se vratio iz mrtvih, Viljareal ispustio dva gola prednosti!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 19.01.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret Madriđana.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida poslednji su četvrtfinalisti Kupa kralja pošto su večeras nakon preokreta pobedili Viljareal u gostima rezultatom 3:2. 

Ovo je bio drugi susret između ove dve ekipe u poslednje dve nedelje, a kako je Real Madrid poražen u ligaškom susretu, Karlo Anćeloti je izveo prilično snažan sastav, praktično identičan kao i u finalu Superkupa Španije pre četiri dana. 

Ipak, Viljareal je ponovo šokirao Madriđane na početku utakmice. Već u četvrtom minutu Kapue je iskoristio asistenciju Đerara Morena za 1:0. 

Real je prvi put pripretio u 10. minutu kada je Valverde šutirao pored gola, a do odlaska na odmor, Madriđani su probali preko Mendija i Rodriga, ali nisu uspeli da izjednače.

Novi šok je usledio u finišu prvog poluvremena, u 42. minutu, Moreno je fenomenalno proigrao Čukvuezea, kome je ostao lakši deo posla da matira Kurtou iz neposredne blizine, pa je Viljareal na poluvremenu imao 2:0. 

Ali, Real je dodao gas u nastavku. Anćeloti je uveo Sebaljosa i Asensija i samo minut posle toga, u 57. Sebaljos je asistirao Vinisijusu Žunioru za 2:1. 

Od tog trenutka, Real je bio opasnija, a Viljareal umornija ekipa. U 68. minutu probao je Asensio, Jorgensen je bio na mestu. Ipak, u 69. minutu Benzema je šutirao glavom, golman Viljareala odbio pravo na nogu Militau koji izjednačuje - 2:2. 

Videlo se da će Real nastaviti da gazi rivala i u tome je uspeo. U 86. minutu Asensio se revanširao Sebaljosu lepom asistencijom, vratio mu je povratnu na 16 metara, a ovaj pogodio ugao za preokret i 2:3. 

Ranije su se u četvrtfinale plasirali Barselona, Atletiko Madrid, Valensija, Sevilja, Osasuna, Real Sosijedad i Atletik Bilbao, a žreb je na programu sutra, te naredne utakmice već naredne nedelje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke