Kup Nemačke - Kajzerslautern kao nekada, Menšu bundesligaški derbi!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 31.10.2023.
23:43
Izvor: Sportske.net

Sankt Pauli I Fortuna prošli nakon produžetaka, penal lutrija

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Osvajač Kupa Nemačke iz 1996. godine Kajzersalautern plasirao se u treće kolu ovosezonskog izdanja najmasovnijeg klupskog takmičenja u zemlji.

Ekipa koja se sada takmiči u "Cvajti" iznenadila je bundesligaša Keln i slavila sa 3:2.

Domaći su posle 70 minuta igre vodili sa ubedljivih 3:0. Golove za Kajzerslautern  postigli su  Ričmond Taki, Keni Redondo i Marlon Riter. "Jarčevi" su u poslednjih 20 minuta načinili utakmicu neizvesnijom golovima Jana Tilmana i Marka Uta, ali nisu uspeli da izbore produžetka, a u tome im nije pomogao ni crveni karton Erika Martela.

U bundesligaškom okršaju Borusija Menhengladbah opravdala je ulogu favorita i sa 3:1 bila bolja od Hejdenhajma.

Sva tri pogotka Menš je postigao u prvom poluvremenu, a strelci su bili Džordan Sijebašu dva puta i Robin Hak, dok je poraz gostiju ublažio Adrian Bek u finišu meča.

Sankt Pauli je nakon produžetaka izbaci Šalke i slavio sa 2:1. Posle prvih 90 minuta bilo je 1:1. Marčin Kaminski je doveo "rudare" do vođstva, da bi Marsel Hartel doneo izjednačenje domaćima. Gol vredan plasmana Sankt Paulija u narednu rundu takmičenje postigao je Johanes Egeštajn u 102. minutu.

Čak devet golova i produžeci viđeni su u meču Unterhahing - Fortuna Dizeldorf, a gosti su na kraju slavili sa 6:3, nakon 90 minuta igre bilo je 3:3, a onda je Fortuna za 30 minuta postigla tri gola. Het-trik na ovoj utakmici zabeležio je vezista gostiju Isak Johaneson.

Penali su odlučiki pobednika u Bilefeldu, gde su domaća Arminija i Hamburg posle 120 minuta remizirali, 1:1. U penal-seriji precizniji su bili gosti i na kraju se radovali trijumfu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke