Kup Nemačke: Lajpcig rutinski, Frajburg kroz produžetke, Hamburgeru penal drama!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.03.2022.
23:50
Izvor: Sportske.net

Uzbuđenja u Kupu Nemačke.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Fudbaleri Lajpciga, Frajburga i Hamburgera plasirali su se u polufinale Kupa Nemačke i tako se pridružile Union Berlinu koji je sinoć izborio svoje mesto u završnici takmičenja.

Red Bul Lajpcig je kao gost slavio protiv Hanovera rezultatom 4:0.

Sjajni franucski ofanzivac Kristofer Nkunku je postigao dva pogotka u 17. i 22. minutu i tako doneo veliku prednost svom timu.

Potpunu dominaciju Lajpciga na meču krunisali su  Kornard Lajmer i Andre Silva sa još dva pogotka u nastavku za ubedljivih 4:0 i plasman u polufinale Kupa Nemačke.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je u Bohumu gde je Frajburg slavio protiv domaćina rezultatom 2:1 nakon produžetaka.

Frajburg je poveo u 51. minutu, strelac gol je postigao napadač Nils Petersen, domaći su izjednačili trinaest minuta kasnije preko Sebastijana Poltera.

Meč je otišao u produžetke, a pobedonosni gol, vredan polufinala Kupa za ekipu Frajburga postigao je reprezentativac Mađarske Roland Šalai u 120. minutu.

U duelu dva tima iz "cvajte" Hamburger je na svom stadionu bio bolji od Karslujea nakon boljeg izvođenja penala, rezultat je posle 120 minuta igre bio 2:2.

Gosti su poveli u 40. minutu, gol je postigao Filip Hese. Prednost Karslujea udvostručio je Filip Hofman nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu. Domaći HSV se nije predao, pa je Robert Glacel sa dva pogotka u 52. i poslednjem minutu meča, utakmicu odveo u produžetke. Mreže su mirovale u dodatnih 30 minuta, pa su penali odlučivali o putniku u polufinale.

Junak penal serije bio je golman Hamburgera Danijel Fernandeš koji je odbranio čak tri jedanaesterca i postao heroj Hamburga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke