Kup - Srbin pogodio u penal seriji, Braga osvojila trofej!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.05.2016.
21:42
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Brage stigli su do prvog trofeja u nacionalnom Kupu Portugala trijumfom nad Portom u uzbudljivom finalu koje je odlučeno posle penala. Svoj doprinos u osvajanju trofeja dao je i naš Nikola Stojiljković.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Prvi put u svojoj istoriji fudbalski klub Braga stigao je do trofeja u nacionalnom Kupu Portugala i to posle prave drame u finalu koje je odigrano u nedelju uveče na "Nacionalnom stadionu".

Braga je posle boljeg izvođenja penala savladala Porto sa 4:2, pošto je u regularnom toku susreta bilo nerešeno 2:2 (1:0) iako je osvajač trofeja imao prednost od dva gola.

Očajnim reakcijama u defanzivnoj liniji Porto je častio Bragu golovima u 12. i 58. minutu, ali je do kraja susreta viđena neverovatan scenario.

Porto je tri minuta posle drugog primljenog gola smanjio na 2:1 preko Andrea Silve, a isti igrač je u prvom minutu nadoknade vremena makazicama poravnao na 2:2 i doneo produžetak Portu.

Očekivalo se da će tokom dodatnih pola časa igre Porto iskoristiti psihološku prednost i kompletirati potpuni preokret, ali golova nije bilo pa se otišlo u penal seriju.

Više sreće i umeća imali su fudbaleri Brage, a naš Nikola Stojiljković šutirao je u drugoj seriji i bio precizan.

Braga je u penal seriji dobila sa 4:2 čime je prvi put u svojoj istoriji osvojila trofej u nacionalnom Kupu Portugala.

Srpski internacionalac Nikola Stojiljković sada ima dva trofeja u Kup takmičenjima pošto je pre Brage slavio sa Čukaričkim u finalu srpskog Kupa 2015. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Sunday, 22.05.2016
21:50

Decko igra sasvim solidno u Bragi i ne bi me cudilo da kroz 2 godine ode u neki jos ozbiljniji klub na evro sceni.