"Kuva" u Grčkoj, AEK slavio u Solunu i ponovo je prvi!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 02.04.2023.
23:25
Izvor: Sportske.net

Neverovatna borba za titulu.

AEK Athens
AEK Athens

Povezane vesti

Jedna od najneizvesnijih borbi za šampionsku titulu u fudbalskoj Evropi se ove sezone vodi u Grčkoj.

Tamošnja Superliga se još pred prošlo kolo podelila na plej-of koji igra šest najboljih ekipa i plej-aut, u kom učestvuje osam preostalih timova. Večeras su se igrala tri meča u sklopu drugog kola plej-ofa, a ukupno 28. kola.

AEK je u derbiju savladao PAOK u Solunu sa 1:0, pogotkom Arauha u 80. minutu. Mijat Gaćinović je odigrao svih 90 minuta za pobednički tim, a Andrija Živković za poraženi.

Ovim trijumfom je AEK iskoristio kiks, do večeras, vodećeg Panatinaikosa, koji je odigrao 0:0 sa Volosom na svom terenu, stigao ga je na tabeli i prvi je zbog bolje gol-razlike. Obe ekipe imaju po 63 boda. Imao je Panatinaikos, koji predvodi naš trener Ivan Jovanović, najbolju moguću šansu u osmom minutu sudijske nadoknade vremena, ali je Slovenac Šporar promašio penal. 

Branilac titule Olimpijakos je mogao da dođe do 62 boda, ali je kiksirao u Pireju i remizirao rezultatom 2:2 sa Arisom. Crveno-beli su vodili 2:0 golovima Hvanga u 36. i Sokratisa u 53. minutu, ali su ih šokirali Iturbe u 70. i Kamačo u 81. minutu.

Dakle, nakon 28 odigranih kola su tri tima u tri boda, PAOK je na "-6" od vodećeg dvojca i tek nas čeka sjajan finiš prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke