Kuva u Mančesteru, svi se plaše scenarija koji bi značio katastrofu za Junajted!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 10.04.2022.
10:16
Izvor: Sportske.net

Nikome nije prijatno...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Nakon bolnog poraza od Evertona u Liverpulu, u Mančester junajtedu postaju sve nervozniji.

Videlo se to i po postupku Kristijana Ronalda koji nije mogao da obuzda emocije, a osim sportskog, razlog tome jeste i finansijski motiv.

Miror se bavio kalkulacijama i izračunao da će "crveni đavoli" ostati uskraćeni za čak 47 miliona funti ukoliko ne uspeju da se plasiraju u Ligu šampiona na kraju sezone.

Junajted je u ovom trenutku na šest bodova zaostatka od četvrtoplasiranog Totenhema, nije to razlika koju je nemoguće "istopiti", ali svoje mesto u eliti žele i Arsenal i Vest Hem.

Klub iz Mančestera je prethodnih godina sklapao veoma unosne poslove kada se radi o sponzorstvima, Adidas izdvaja 750 miliona funti za 10 godina saradnje, a "Team Viewer", generalni sponzor potpisao je sa klubom ugovor vredan 235 miliona funti za pet godina.

Kako određeni bonusi nisu fiksni već vezani isključivo za rezultat, Junajted bi mogao da izgubi 47 miliona funti.

Kada se na to dodaju i prihodi od TV prava, karata, marketinških aktivnosti, jasno je da će nastati veliki problem ne samo dovesti nove zvezde na Old Traford, već i zadržati aktuelne...

Sa druge strane, dva najveća Junajtedova rivala danas veliki derbi Premijer lige. U zanimljivoj utakmici možemo očekivati golove na obe strane, ali i trijumf Sitija protiv Liverpula na domaćem terenu. Admiralbet.rs spremio je odličnu ponudu za susret trenutno dve najbolje ekipe u PL.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke