Kuva u zagrebačkom Dinamu, počelo kresanje plata, igrači i trener pružaju otpor!

Autor: Beta Beta
sreda 25.03.2020.
19:51
Izvor: Beta

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba je, zbog pandemije korona virusa, odlučio da smanji plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice u periodu od sledećih šest meseci, ali su igrači izgleda to odbili.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Prema poslednjim informacijama igači su odbili da potpišu odluku kluba o smanjenju primanja, prenosi agencija Hina.

To dokazuje i saopštenje koje je Dinamo danas objavio, a u kojem zahvaljuje zaposlenima u klubu, B timu i fudbalskoj školi što su su za manje od 24 sata prihvatili meru o nužnom smanjenju plata.

Klub je zahvalio svima osim prvom timu.

"Hvala svima koji su uz razumevanje teške i neizvesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka, koju nije bilo lako doneti, nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije korona virusom, te u trenucima kada su fudbal i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svetu", navodi se u saopštenju.

"Uprava kluba ovim merama želi da zaštiti svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenih u klubu do prve ekipe i osigurati da niko od zaposlenih ne ostane bez posla u ovom teškom periodu", dodali su iz Maksimira.
-
Kazino baner

Dinamo je u utorak doneo odluku po kojoj igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatiće im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatiti u roku od šest meseci od datuma odigravanja prve sledeće zvanične utakmice.

"Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posledica koje ova kriza ima za društvo u celini, a posebno na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji deo, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mesta u Dinamu.

Da bismo u tome uspeli, svi članovi kluba moraju podneti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi", navodi se u saopštenju hrvatskog tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke