Kvadrado skratio muke Juventusa, Bleki tragičar u porazu Viole

Autor: Aleksandar Golubović
subota 06.11.2021.
19:57
Izvor: Sportske.net

Fiorentina nosi bod kući.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa slavili su na svom terenu protiv Fjorentine 1:0 u meču 12. kola Serije A zahvaljujući pogotku Huana Kvadrada u finišu meča.

Prvo poluvreme prošlo je u šahovskom nadmudrivanju i opraznoj igri na obe strane. Gosti iz Firence su prvi put zapretili u 34. minutu preko Rikarda Saponare, ali je lopta nakon njegovog udarca završila malo iznad prečke.

Nedugo zatim i Dušan Vlahović se oprobao udarcem glavom, ali je lopta završila pored gola, a u nadoknadi prvog poluvremena VAR tehnologija je ugasila nagu gostima da će dobiti penal.

Prvo poluvreme je završeno bez šuta u okvir gola na obe strane, a nastavak meča doneo je priliku Alvara Morate, koji je šutirao iz voleja pored gola, ali i zatražio penal nakon što je Nikola Milenković igrao rukom.

U nastavku meča srpski defanzivac je zaradio dva žuta kartona u razmaku od samo sedam minuta zbog čega je u 73. minutu zaradio isključenje.

Najbolju šansu na utakmici propustio je Federiko Kjeza čiji je odličan udarac u 77. minutu pogodio prečku. 

Mreža gostiju zatresla se pet minuta kasnije, ali je pogodak Morate poništen zbog ofsajda.

U međuvremenu je u igru ušao i Matija Nastasić, ali je posle nekoliko minuta dobio žuti karton nakon oštrog starta nad Manuelom Lokatelijem.

Kjeza se oprobao i u 86. minutu, ali je golmam gostiju opet bio na mestu.

Teraćanu je ipak bio nemoćan u prvom minutu nadoknade kada je Huan Kvadrado pogodio za svoj 40. gol u Seriji A. Kolumbijski fudbaler je sjanom solo-akcijom predriblao Biragija, a golman Fjorentine nije mogao da zaustavio udarac u bliži ugao svog gola.

Šansu da overi pobedu propustio je Kjeza u petom minutu nadoknade vremena, ali to nije omelo "Staru damu" da uzme tri boda i izjednači se na tabeli sa današnjim rivalom budući da oba tima imaju po 18 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke