Kval. za SP (H i J): Modrić pronašao rupu gde niko ne bi, ali Hrvatima izmiče Svetsko prvenstvo!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 11.10.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Muke za Hrvate na "Maksimiru". Rusija ima pol-poziciju pred poslednja dva kola. Nemačka se plasirala u Katar.

EPA-EFE/SAVVIDES PRESS
EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Hrvatske nisu uspeli da savladaju Slovačku u Osijeku odigravši nerešeno 2:2 (1:2).

"Poljud" nije bio zadovoljan, komšije su zviždale, tražile pobedu dugo, nisu je dobili. Usput su i pokisli i to poprilično.

Slovaci su se bolje snašli na nakvašenom travnjaku osiječkog stadiona posebno u prvom poluvremenu. Dva puta su vodili, dva puta su Hrvati stizali prednost, ali do preokreta nisu mogli iako su se radovali barem minut pre nego što im je poništen treći pogodak zbog ofsajda.

Šrancov gol je poništio Andrej Kramarić koji se napromašivao na ovoj utakmici, a Lukas Haraslin je ponovo utišao "Poljud" u 45. minutu kada je na drugoj stativi posle centaršuta Almasija ostao sam "kao duh". Uspela je Hrvatska da poravna tek u 71. minutu preko Luke Modrića čiji slobodan udarac je prošao kroz živi zid nekim čudom i prevario Rodaka.

Slovacima ovaj meč nije značio, Hrvatima je bio sve i najveći pobednik iz svega je "zbornaja komanda".

Rusija je golovima Divejeva i Džikije srušila Sloveniju (1:2) kojoj je nadu održavao Josip Iličić, da bi im u kasnijem toku utakmice VAR poništio gol. Tako su Rusi pretekli Hrvatsku na liderskoj poziciji grupe i na dobrom su putu da izbore direktan plasman na Mundijal. Obe reprezentacije u narednom kolu igraju sa dve najslabije selekcije u grupi, a onda ih na "Poljudu" očekuje međusobni okršaj koji će sve rešiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Nemačka je deklasirala Severnu Makedoniju na stadionu "Toše Proeski" u Skoplju sa 0:4 i plasirala se na Svetsko prvenstvo. Zanimljivo, bilo je bez golova u prvom poluvremenu, a onda je Kaj Haverc posle sjajne akcije i kontre koju je pokrenuo Gnabri, napadač Čelsija lako postigao pogodak. Pridružio mu se klupski saigrač Timo Verner sa još dva, a poslednji je upisao Adejemi.

Porazom Severne Makedonije, Rumunija je preskočila tu selekciju s obzirom na to da su zahvaljujući Alešandruu Mitriti trijumfovali minimalnim rezultatom protiv Jermenije, koju su takođe ostavili iza sebe. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke