Kval. za SP - Kiks Engleza, Danci overili plasman, Poljaci slavili nakon prekida u Albaniji!

Autor: Milovan Longinov
utorak 12.10.2021.
22:48
Izvor: Sportske.net

Večeras se svašta dešavalo...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Posle večerašnjih mečeva stvari su mnogo jasnije u grupama B, C, D, F i I. 

Danci su overili plasman kao prvi u grupi sa maksimalnih osam pobeda, Englezi su na korak od toga i pored remija sa Mađarima, dok Albance verovatno čeka žestoka kazna, uz poraz od Poljaka.

Grupa B

Švedska - Grčka 2:0
*Kosovo - Gruzija 1:2

Šveđani su kao domaćini opravdali ulogu favorita pobedili Grčku rezultatom 2:0. Strelci za Šveđane bili su Forsberg u 59. minutu iz penala i Isak u 69. minutu. 

Šveđani su ovom pobedom preskočili Špance na prvom mestu na tabeli, pošto imaju dva boda više od "crvene furije". Ipak, treba istaći da u poslednjem kolu Šveđani gostuju Špancima. 

U drugom meču ove grupe tzv. Kosovo je izgubilo od Gruzije rezultatom 1:2.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa C: 

Bugarska - Severna Irska 2:1
Litvanija - Švajcarska 0:4 

Švajcarci su bez mnogo problema pobedili Litvance u gostima rezultatom 4:0 i tako sustili na tabeli Italijane, tako da će se ove dve ekipe u poslednja dva kola boriti za prvo mesto. Bugari su pobedili Severnu Irsku rezultatom 2:1, ali su ostali na šest bodova manje od prve dve ekipe i bez šanse da dođu do baraža.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa D:

Ukrajina - BiH 1:1

U ovoj grupi odigran je jedan meč i to direktan u borbi za baraž. Ukrajinci su ugostili BiH i od 15. minuta imali prednost zahvaljujući golu Jarmolenka. Ipak, u 77. minutu Ahmedhodžić je doneo izjednačenje i veliki bod Bosancima koji sada imaju i dalje šansu da se domognu drugog mesta. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa F: 

Danska - Austrija 1:0
Farska Ostrva - Škotska 0:1
Izrael - Moldavija 2:1

Danci su potvrdili svoju dominaciju i sa osmom pobedom overili plasman na Mundijal. Danci su večeras na svom stadionu pobedili Austriju rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Mele u 53. minutu. Austrijanci su ovim porazom ostali bez šanse da se domognu baraža.

Izrael je pobedio Moldaviju na svom stadionu i slavio 2:1 i tako zadržao nadu da može da stigne Škote u poslednja dva kola. 

Ipak, Škoti su u finišu uspeli da upišu veliku pobedu na Farskim Ostrvima, rezultatom 1:0 i tako zadrže četiri boda prednosti u odnosu na na Izrael. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa I: 

Engleska - Mađarska 1:1
Albanija - Poljska 0:1 
San Marino - Andora 0:3

U ovoj grupi je bilo najzanimljivije, jer je na dva stadiona došlo do skandala na tribinama. Mađarski navijači su odmah na početku utakmice ušli u obračun sa redarima i policijom, jer su prethodno i zviždali igračima Engleske koji su klečali u znak podrške u borbi protiv rasizma. 

Nešto kasnije, prekinut je i meč između Albanije i Poljske pošto su domaći navijači gađali gostujuće igrače kada su poveli rezultatom 0:1. Inače, Albanija i Poljska su se sastale u direktnom okršaju za drugo mesto.

Meč je nastavljen nakon 20 minuta, Poljaci su uspeli da sačuvaju prednost i tako preskoče Albance na drugom mestu, koje posle ovog večeras čeka žestoka kazna. Navijači su prema igračima Poljske bacali razne predmete i sudija je zbog toga prekinuo meč...

Englezi su protiv Mađara dominirali, ali su i razočarali. Mađari su poveli iz penala koji je slučajno napravio Luk Šo, a precizan sa 11 metara bio je Salai. Englezi su izjednačili u 37. minutu kada je Stouns bio na mestu posle prekida. 

Ovaj remi ne boli mnogo Engleze koji su ostali lideri na tabeli sa 20 bodova, Poljaci imaju 17, a Albanci 15.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke