Biće narandžaste tribine i u Kataru, gotove kvalifikacije za Mundijal!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.11.2021.
22:38
Izvor: Sportske.net

Holanđani u Kataru!

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Imamo i poslednjeg direktnog učesnika Mundijala iz Evrope, a to je reprezentacija Holandije. Oni su večeras odradili svoje protiv Norveške, bio im je dovoljan i bod, ali su upisali sva tri i tako su sebi trasirali put u Katar. U ostalim grupama još jedno razočaranje Bosanaca, dok su Belgijanci odigrali nerešeno u Velsu zbog čega je ispaštala reprezentacija Češke. 

Grupa D

Finska - Francuska 0:2
BiH - Ukrajina 0:2

Ono što se znalo od ranije u ovoj grupi jeste da je reprezentacija Francuske učesnik Mundijala, a ono što nismo znali jeste da li će Finska ili Ukrajina u plej-of.

Na kraju, to je Ukrajina, pomogla je i Francuska večeras koja je savladala Finsku sa 2:0 u gostima. Ukrajinci su prošli dalje sa 6 nerešenih rezultata.

Francuzi su stigli do pete pobede u osam mečeva, strelac prvog gola na meču protiv Finske u Helsinkiju bio je Karim Benzema u 66. minutu utakmice. Bio je to fantastičan dupli pas sa Mbapeom koji mu je petom vratio loptu. 

Konačnih 0:2 postavio je Kilijan Mbape. Fantazija od gola, pogledajte OVDE. 

Na stadionu "Bilino polje" u Zenici reprezentacija BiH koja je prilično poljuljana nakon poraza od Finske na svom terenu, poražena je i od Ukrajine sa 0:2. Prvi strelac na ovom meču bio je Zinčenko u 59. minutu meča, da bi konačnih 0:2 postavio Dovbik u 79. minutu utakmice. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa E

Vels - Belgija 1:1
Češka - Estonija 2:0

I ovde je bilo poznato ko će na Mundijal, to je reprezentacija Belgije, jedino nije bilo jasno da li će kao drugoplasirani tim u plej-of ići Vels ili Češka. 

Na kraju, to je Vels koji je danas bodom protiv Belgije osigurao plasman na Mundijal. 

Kevin De Brujne je doveo goste u prednost u 12. minutu utakmice, da bi 20 minuta kasnije izjednačio Mur. 

Česi su slavili na svom terenu protiv Estonije, strelac prvog gola na ovom meču bio je Brabec u 59. minutu utakmice. Konačnih 2:0 delo je Sikore. Čekali su Česi pobedu Belgije, ali bolji tim u drugom meču nije pobedio. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G

Holandija - Norveška 2:0
Crna Gora - Turska 1:2
Gibraltar - Letonija 1:3

Holanđani su znali i pre ove utakmice da ih bod vodi na Mundijal, jedino bi pobeda Turske od desetak golova razlike mogla da ih spreči u tome. Desilo se da je Holandija savladala ekipu Norveške kojoj je trebala pobeda i to bez Halanda, za šta nisu bili spremni večeras u Roterdamu. 

Na kraju - 1:0 po ukusu Holanđana koji su bili bolji rival. Strelac prvog gola u 84. minutu bio je Bergvajn koji je zakucao loptu u mrežu. Samo sedam minuta kasnije konačnih 2:0 postavlja Depaj. 

Turska je čekala poraz Holandije i pobedu u Crnoj Gori, svoje su odradili, ali će na kraju morati da se zadovolje samo plej-ofom. 

Oni su savladali crnogorski tim sa 1:2, i to posle preokreta. Bećiraj je doveo domaćina u prednost, Akturkoglu je izjednačio u 22. minutu, da bi Kokču postavio konačan rezultat u 60. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke