Kvalifikacije za LŠ - Borac proklinje novo pravilo UEFA, Banjalučani umalo do senzacije!

Autor: Milovan Longinov
utorak 13.07.2021.
22:38
Izvor: Sportske.net

Šteta...

Facebook/@fkboracbanjalukaa
Facebook/@fkboracbanjalukaa

Povezane vesti

Fudbaleri banjalučkog Borca nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, iako su posle 90 minuta imali 2:0, zbog novog pravila i ukidanja gola u gostima, odlučivali su produžeci.

Borac je imao težak zadatak protiv favorizovanog rivala Kluža da nadoknadi 3:1. Da UEFA nedavno nije donela pravilo o ukidanju gola u gostima, Borac bi posle 90 minuta prošao dalje. 

Ovako, pogoci Vranješa u 60. i Moraitisa u 64. bili su dovoljni "samo" za produžetke posle ukupnih 3:3.

U produžecima Kluž je uspeo da smanji rezultat, i to tek u 118. minutu, preko Čipčiua, pa je tako Borac propustio šansu i da preko penala dođe do naredne runde.

Inače, što se  tiče ostalih utakmica, podgorička Budućnost doživela je još ubedljiviji poraz na svom stadionu od HJK Helsinkija - 0:4. U prvom meču je Budućnost izgubila 3:1 i sa ukupnih 7:1 oprostila se od kvalifikacija za Ligu šampiona.

Slovenačka Mura je deklasirala Škendiju rezultatom 5:0 na svom stadionu, nakon što je kao gost slavila 1:0 i tako takođe ubedljivo prošla dalje.

Ubedljiv je bio i Ferencvaroš koji je u Prištini slavio 3:1, nakon što je kao domaćin pobedio 3:0.

Plasman u drugo kolo kvalifikacija ostvarili su i Flora, Linkoln Red Imps, Malme, Šerif Tiraspol i Žalgiris. 

Nastavak kvalifikacija je već naredne nedelje, a podsećamo od druge runde takmiči se i Crvena zvezda koja  čeka boljeg iz duela Kairat - Makabi Haifa, koji je na programu u sredu u 16.00. U prvom meču bilo je 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke