Kvalifikacije za LŠ: Potop Čeha, idu dalje Monako, PSV, Šahtjor...

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 10.08.2021.
21:59
Izvor: Sportske.net

Eliminisani Sparta i Slavija.

 EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Dva najpoznatija češka tima Slavija i Sparta neslavno su okončali kvalifikacije za Ligu šampiona pošto su poraženi na pretposlednjoj stepenici pred ulazak u elitno društvo.

Fudbaleri Ferencvaroša plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su nakon pobede ne domaćem terenu od 2:0, poraženi na gostovanju Slaviji u Pragu 1:0.

Jedini gol na meču viđen je u 36. minutu kada se Lukas Masopust upisao u strelce, ali do kraja meča nije viđen makar još jedan gol kako bi češki tim izborio produžetke.

Ferencvaroš će u plej-ofu za ulazak u elitno društvo igrati protiv Jang Bojsa, koji je lako izašao na kraj protiv Kluža, protivnika Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu Evrope.

Šahtjor je nakon pobede u Belgiji protiv Genka 2:1, istim rezultatom porazio belgijski tim i u Kijevu i tako zasluženo otišao u plej-of gde će igrati protiv Monaka, koji je rutinski izbacio prašku Spartu sa 3:1.

Golove za tim Nika Kovača postizali su Želson Martins u 50,  Aleksandar Golovin u 56. i Diop u 81, dok je utešni gol za Spartu postigao Karlson u 78. minutu.

PSV je rutinski eliminisao ekipu Mitjilanda, pošto je nakon pobede na "Filips Areni" od 3:0, slavio i u Danskoj sa 1:0 pogotokom Brume u trećem minutu nadoknade vremena.

Najuzbudljivi meč viđen je u Razgradu gde su posle 1:1 u Pireju Ludogorec i Olimpijskos odigrali 2:2.

M'Vila je u 31. minutu doveo grčki tim u vođstvo, a zatim su u razmaku od samo osam minuta (49. i 57. minutu) domaći autogolom gostiju i pogotkom Sotirua stigli do preokreta, ali je izjednačenje vredno produžetaka Olimpijakosu doneo El Arabi u 68. minutu.

Nešto lakši posao u produžecima imali su domaći pošto je Olimpijakos u dodatnih dva puta 15 minuta ušao sa igračem manjem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke