Kvalifikacije za LŠ: Seltik ispustio pobedu, Rapid slavio posle preokreta

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 20.07.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Škoti morali više.

EPA-EFE/ROBERT PERRY
EPA-EFE/ROBERT PERRY

Povezane vesti

Fudbaleri Seltika nisu uspeli da sa prednošću dočekaju revanš protiv Mitjilanda u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su na svom terenu odigrali samo 1:1 protiv danskog tima.

U meču u kojem su viđena dva crvena kartona, po jedan na obe strane, domaći tim je poveo posle 39. minutu igre golom mladog izraelskog napadača Lila Abade, koji je odlično natrčao i pripucao loptu nakon što je njegov saigrač prethodno pogodio okvir gola.

Bila je to kruna Seltikovog više od igre u prvom poluvremenu pošto su se pred golom Danaca ređale šanse Eduarda i Rajana Kristija (propustio dve odlične šanse za kratko vreme).

Odlično prvo proluvreme krunisano je samo jednim golom za škotski tim, a senku na ovaj deo igre bacilo je isključenje Nira Bitona nakon drugog žutog kartona.

Već u 56. minutu prednost od igrača više za Mitjiland je anulirana nakon isključenja Andresa Drejera, a priliku da dotuče danski tim propustio je Kalum MekGregor pogodivši prečku.

Daleko inferiorniju igru u većem delu meča Mitjiland je prebrodio sa samo jednim primljenim golom, što im je dalo podstek za izjednačenje koje je došlo u 66. minutu kada je Evander postigao sjajan gol iz slovodnog udarca iskosa.

U drugom meču dana veliku pobedu ostvario je Rapid iz Beča koji je nakon preokreta slavio protiv praške Sparte sa 2:1.

Gosti iz Češke su poveli već u trećem minutu golom Ladislava Krejcija, a potpuni preokret domaćinu obezbedio je sjajni Kristof Knasmilner, strelac golova u 63. i 71. minutu.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković odigrao je ceo meč za Rapid, a krajem prvog poluvremena je zaradio žuti karton.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke