Kvalifikacije za Mundijal - Sedmica Hrvata pred meč godine, Špancima fali još bod, a videste li Nemce?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.11.2021.
22:43
Izvor: Sportske.net

Hrvati dočekuju Ruse u meču sezone, Makedonci imaju velike šanse za plej-of! Nemci dali DEVET!

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Grupa B

Grčka - Španija 0:1

Promena na vrhu grupe B, reprezentacija Španije je pobedom protiv Grčke uspela da pretekne frustriranu Švedsku koja je imala zicer protiv Gruzije u gostima gde su poraženi sa 2:0. 

Španci su do jedinog gola na ovom meču došli u 25. minutu utakmice, nakon igranja rukom u kaznenom prostoru Sarabia je preuzeo odgovornost išutirao penal, poslao je golmana u jednu i loptu u drugu stranu mreže.

Gosti dosta bolji, na kraju zaslužena pobeda i biće im dovoljan bod u poslednjem meču sa Švedskom ukoliko žele direktno na Mundijal. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H

Malta - Hrvatska 1:7
Slovačka - Slovenija 2:2

U grupi H je sve jasno, Hrvatima je potrebna pobeda protiv Rusije za direktan plasman na Mundijal, Rusima će biti dovoljan bod na "Maksimiru". 

Hrvatska je odigrala koliko je bilo potrebno da postigne sedam golova indisponiranim Maltežanima. 

Reprezentacija ove ostrvske države nije imala mnogo šanse, iako im je poništen gol zbog ofsajda za 1:1 i iako su postigli gol za 1:2. Strelci za goste su bili Perišić u 6. minutu, Duje Ćaleta-Car u 22, Pašalić u 39. i Modrić u 1. minutu nadoknade prvog poluvremena. Brozović je u prvom poluvremenu postigao jedini gol za domaće, bio je to komičan autogol. 

U drugom poluvremenu strelci su još bili Majer, Kramarić i ponovo Majer. 

Manje bitan meč odigrali su Slovačka i Slovenija, bilo je 2:2. Zajc je postigao gol za goste za 0:1, da bi Duda izjednačio. Mevlja je povisio na 1:2, a konačnih 2:2 postavlja Strelec. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa J

Nemačka - Lihtenštajn 9:0
Rumunija - Island 0:0

Ovde je odavno poznato ko će na Mundijal, Nemci su direktno u Kataru, a biće neizvesno da li će Makedonci ili Rumuni kao drugoplasirani iz ove grupe u plej-of. 

Nemci su danas lagano dali pet golova Lihtenštajnu, gosti su od 9. minuta igrali sa igračem manje jer je Hofer napravio faul, a Gundogan je iskoristio penal. 

U nastavku Kaufman postiže autogol, da bi Sane i Rojs postigli po gol u 22. i 23. minutu utakmice. Na 5:0 povisio je Sane u 49. minutu, da bi Miler doneo još viši rezultat pošto je postigao gol za 6:0. Do kraja su strelci još Baku i Miler po drugi put večeras, kao i Gopel koji je postigao autogol. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke