Liverpul pao u Notingemu i oprostio se od šampionskih ambicija!

Autor: Mladen Heleta
subota 22.10.2022.
15:22
Izvor: Sportske.net

Daleko su "Redsi" od borbe za vrh.

Premier League
Premier League

Povezane vesti

Mali "bljesak" Liverpula u vidu dve minimalne pobede protiv Mančester sitija i Vest Hema bio je kratkog daha.

Jirgen Klop ima puno problema, a danas je njegov tim u šarenom sastavu poražen od Notingem Foresta sa 1:0, u prvoj utakmici 13. kola Premijer lige. Strelac je bio Avonji u 55. minutu.

"Šumari" su slavili prvi put nakon 14. avgusta, kada su istim rezultatom bili bolji od Vest Hema i sa devet bodova pobegli na pretposlednje 19. mesto. "Fenjer" su prepustili Lesteru, koji ima bod i meč manje.

Liverpul je sedmi sa 16 bodova, što je 11 manje, uz meč više, od lidera Arsenala.

Prvo poluvreme bilo je dinamično, domaćin je parirao u trci, ali golova nije bilo.

Najbliži je bio mladi krilni napadač Liverpula Karvaljo, koji je u devetom minutu izbio sam pred golmana Hendersona, ali mu je ovaj skinuo čist zicer.

Sjajnu šansu za goste je u 38. minutu upropastio Van Dajk, koji se nakon jednog centaršuta u 38. minutu pravo niotkuda našao usamljen pred Hendersonom. Usledio je neshvatljiv potez Holanđanina, koji je umesto da glavom plasira loptu u mrežu odlučio da asistira Firminu na drugoj stativi i to je uradio neuspešno.

Notingem je između ove dve situacije zapretio u 19. minutu, kada je silovito tukao Kujate, a Alison odbranio. 

Domaćin se na početku drugog poluvremena potpuno oslobodio, počeo je da bude opasan iz tranzicije i u 55. minutu je Liverpul šokiran. Kuk je uputio oštar centaršut sa desne strane u kazneni prostor, Avonji je iz prvog pokušaja pogodio stativu, a onda pokupio sopstveni "otpadak" i pospremio ga mrežu, za 1:0.

Liverpul je umalo bio nokautiran tri minuta kasnije. Avonji je proigrao Vajta, ovaj je bio u idealnoj poziciji, šutirao je, ali se u poslednjem trenutku ukazao Milner i sjajnim blokom spasio ekipu Jirgena Klopa.

U 69. minutu munjevita kontra domaćih, Kujate je uposlio Džonsona, čiji je udarac Alison sjajno zaustavio.

Mnogo uzbuđenja bilo je u finišu. Aleksander-Arnlod je propustio veliku šansu u 85. minutu, a 60 sekundi kasnije je Alison odbranio zicer Jetsu.

Van Dajk je u 90. minutu zamalo bio neprecizan, a onda je isti igrač u 92. minutu ostavljen sam "kao duh" posle kornera, tukao je glavom sa pet metara, a Henderson maestralno intervenisao i sačuvao pobedu svojoj ekipi.

Na samom kraju, u 95. minutu, i Alison je krenuo na polovinu Notingema, koji je imao kontru, Džonson je gađao na prazan gol i pogodio stativu.

Verovali ili ne! AdmiralBet nudi najveću kvotu u univerzumu za derbi dana!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke