LE - Roma sa "kreča" okrenula Ludogorec i ide dalje!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 03.11.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja i u ostalim mečevima.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Utakmicama u grupama A, B, C i D spuštena je zavesa na grupnu fazu Lige Evrope.

Centralni meč večeri igran je u Rimu, gde su se Roma i Ludogorec u direktnom duelu borili za drugo mesto u grupi C. Tim Žozea Murinja slavio sa 3:1, iako je na poluvremenu gubio, pošto je pogodak za 0:1 dao Rik u 42. minutu. Ipak, u nastavku je usledio preokret sa bele tačke. Pelegrini je postigao dva gola iz penala, prvi u 56, a drugi u 65. minutu, konačan udarac zadao je Zaniolo u 85. minutu, pa će aktuelni osvajač Lige konferencije nastaviti takmičenje u plej-ofu Lige Evrope, u kom će se za ulazak u osminu finala boriti sa jednom od trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona.

Roma je morala da pobedi, jer je u Bugarskoj izgubila sa 2:1, a na kraju je zauzela drugo mesto sa 10 bodova. Ludogorec je ostao na 7 i ide u Ligu konferencije.

U drugoj utakmici ove grupe Betis je u Sevilji pobedio Helsinki sa 3:0,  pogocima Ruibala dva puta i Fekira, pa je potvrdio svoje prvo mesto i direktan plasman u osminu finala sa 16 bodova. Helsinki je eliminisan sa samo jednim bodom.

U grupi A očekivan epilog. Arsenal je u Londonu savladao Cirih sa 1:0, golom Tirnija u 16. minutu, i osvojio je prvo mesto sa 15 bodova. PSV je u Norveškoj pobedio Bodo sa 2:1, ali je drugi sa 13 bodova i moraće u razigravanje za osminu finala. Bodo ide u Ligu konferencije.

U grupi B je Fenerbahče u pojskom Krakovu pobedio Dinamo Kijev sa 2:0, strelci su bili Guler u 23. i Arao u 45. minutu, dok je Ren remizirao sa AEK-om iz Larnake na svom terenu rezultatom 1:1. Fener je 14 bodova osvojio grupu, u plej-of će Ren sa 12. U Ligu konferencije ide AEK. Fenerbahče se tako revanširao Dinamu za ovosezonsku letošnju eliminaciju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U grupi D je Rojal Union Sen Žiloa sa 13 bodova obezbedio prvo mesto i osminu finala još u prošlom kolu, a večeras je belgijski tim izgubio na svom stadionu od Union Berlina sa 1:0, pa je lider Bundeslige prošao u plej-of sa 12 bodova. Strelac je bio Sven Mihel u šestom minutu. Bragi je trijumf protiv Malmea sa 2:1 bio dovoljan samo za Ligu konferencije. Portugalski tim je osvojio 10 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke