L'Ekip otkriva imena "grešnih", UEFA "preti", PL osuđuje - Šta će biti sa Evropskom Superligom?!

Autor: Stefan Matić
nedelja 18.04.2021.
17:37
Izvor: Sportske.net

Veliki bum na evropskom tlu.

EPA/EMILIO NARANJO
EPA/EMILIO NARANJO

Povezane vesti

Danas su se pojavile vesti kako bi večeras mogli dobiti ozvaničenje novog takmičenja, ali u direkciji nekih od najjačih klubova Evrope. 

Nekoliko klubova su podržali veliku ideju Pereza, Anjelija i Vudvorda. Sa druge strane veći je broj onih koji novu Evropsku Superligu vide kao smrt fudbala kakvog volimo. 

Francuski L'Ekip je i otkrio imena klubova koji podržavaju ESL. To su navodno Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juvenuts, Milan, Inter, Liverpul, Mančester junajteda, Mančester siti, Čelsi, Totenhem i Arsenal. 

Već su krenule i "licitacije", striming servis DAZN je navodno ponudio 3.5 milijarde dolara za prava na prenos takmičenja. Međutim, još uvek nije zvanično, ali stigle su osude. Oglasila se UEFA, ali i Premijer liga. 

Evropska kuća fudbala je potvrdila da će sprovesti oštre sankcije prema klubovima koji potencijalno učestvuju u Superligi. 

"Kao što je pre objavljeno od strane FIFA-e i šest federacija, klubovi u ligi biće suspendovani iz takmičenja, bilo u domaćim prvenstvima ili onih na nivou Evrope i sveta. Njihovi igrači bi mogli imati i zabranu igranja u svojim reprezentacijama. Zahvaljujemo se klubovima u drugim državama, posebno francuskim i nemačkim, koji su odbili da se pridruže ovome. Pozivamo sve ljubitelje fudbala, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv ovakvog projekta ukoliko se on i potvrdi. Lični interesi par klubova su trajali i predugo. Što je dosta, dosta je", stoji u UEFA saopštenju. 

Premijer liga je takođe reagovala. Englezi su u svom saopštenju naveli da su protiv svakog takmičenja koji se sudara sa principima otvorenog nadmetanja i sporta. Takođe navode da bi se ovim predlogom trajno oduzela prilika "manjih" klubova da igraju sa najjačim klubovima u Evropi.

Čekamo sitno do večeras, videćemo da li ćemo dobiti novu evropsku silu u svetu fudbala. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke