L1 - Nica se mučila sa sudijom i izvukla bod, Vahi heroj Monpeljea!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 19.03.2023.
17:03
Izvor: Sportske.net

Goleada i remi u Troi.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Fudbaleri Nice i Lorijena remizirali su 1:1 u meču 28. kola francuske Lige 1.

Prva figura meča bio je sudija Rudi Buke koji u nekoliko navrata nije svirao jedanaesterac za domaće, iako je, čini se, postojalo elemenata za najstrožu kaznu.

Domaći su bili bolji rival u prvom poluvremenu, stvorili nekoliko dobrih prilika da povedu, ali je su to uradili gosti iz Lorijena. Igrao se 30. minutu kada je  Abdul Mamo Meite doneo prednost svom timu.

U nastavku mnogo bure. Prvo je jedan od defanzivaca Lorijena igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali se sudija nije oglasio. Nedugo zatim vezista Nice Tiram srušen je u protivničkom šesnaestercu, ali je Buke nakon gledanja VAR snimka odlučio da ne pokaže na "belu tačku".

Ipak, Nica je uspela da dođe do izjednačenja. Napadač domaćih Gaeta Labord najbolje se snašao u šesnaestercu Lorijena i doneo bod svom timu pogotkom u 77. minutu.

Siguran je danas bio Monpelje koji je na domaćem terenu rezultatom 2:1 slavio protiv Klermona. Oba gola za domaće postigao je Eli Vahi, pre toga je Saif-Edin Kaui doneo vođstvo gostima.

Strazbur je u meču ekipa koje se bore za opstanak bio bolji od Oksera i slavio rezultatom 2:0. Golove za domaće postigli su Žersino Njamasi i Habib Dijalo koji je pre postignutog pogotka promašio jedanaesterac.

Najviše golova viđeno je na utakmici Troa - Brest koja je završena rezultatom 2:2. Gosti su poveli u 30. minutu preko Pjera Les-Melua, da bi do kraja poluvremena Troa preokrenula pogotcima  Renoa Ripara i Ronija Lopeza. Bod Brestu doneo je  Roman Del Kastiljo 15. minuta pre kraja meča.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke