L1 - Šampion sveta Mesi se vratio u Pariz i odmah pogodio, Nejmar mu pravio društvo, a Mbape odmarao!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 11.01.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Nica zablistala sa novim trenerom.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudblaeri Pari Sen Žermena savladali su Anže rezultatom 2:0 u meču 18. kola francuske Lige 1.

Ovaj susret obeležio je povratnički gol Lionela Mesija koji se vratio na teren nakon što je krajem prošle godine osvojio Mundijal u Kataru sa Argentinom. U sastavu "svetaca" bio je i Brazilac Nejmar, dok je Kilijan Mbape bio na poštedi večeras.

Domaći su poveli već u petom minutu golom Uga Ekitikea koji je večras menjao Mbapea.

Na drugi pogodak čekalo se sve do 72. minutu kada je sjajnu akciju Parižana golom krunisao Mesi.

Večeras je zablistala Nica sa novim trenerom Didijeo Digarom koji je u toku nedelje zamenio Lusijana Favra. Njegov tim je včeras kao domaćin "napunio mrežu" Monpeljea do vrha i slavio sa 6:1.

Sjajno veče na "Alijanc rivijeri" započelo je pogotkom Nikolasa Pepea u 15. minutu. Markus Tiram se upisao u strelce 20 minuta kasnije, a goleada je nastavljena u drugom delu.

Opet je Pepe bio u glavnoj ulozi kada je u 56. minutu postigao treći gol za Nicu. a na 4:0 sjajnim pogotkom povisio je Bilal Brahimi.

Uspeo je Teži Savanije da postigne "utešni" gol za Monpelje, ali je rezervista Ros Barkli golovima u 82. i 85. minutu "šesticom" ispratio goste.

U ostalim mečevima Olimpik iz Marseja je kao gost, golovima Šansela Mbembe u prvom i Žordana Veretu u drugom poluvremenu, sa 2:0 savladao Trou.  A rezultatom 2:2 završene su utakmice Strazbur - Lans i Lorijen - Monako. U oba slučaja domaći su ispustili prednost. Strazbur već u prvom poluremenu, a Lorijen u najbolnijem mogućem trenutku, trećem minutu sudijske nadoknade kada je Visam Ben Jeder golom odneo bod za Monako.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke