La Liga: Selta konačno pobedila, Falkao pokorio "San Mames"

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 21.09.2021.
23:57
Izvor: Sportske.net

Tim iz Viga slavio u Valensiji.

EPA-EFE/BIEL ALINO
EPA-EFE/BIEL ALINO

Povezane vesti

Fudbaleri Selte iz Viga konačno su upisali pobedu ove sezone u La Ligi pošto su u meču 6. kola pobedili na gostovanju Levante 2:0.

Strelac vodećeg gola na meču bio je Jago Aspas u 66. minutu. Iskusni fudbaler je izvanredno reagovao na asistenciju Mine i postigao lep gol levom nogom iz prve. Golman domaćeg tima je ostao ukopan.

Samo tri minuta kasnije Rožer Marti nije iskoristio penal na drugoj strani, što je bila najbolja prilika Levantea da dođe do izjednačenja.

Trener domaćeg tima je do kraja meča izvršio još četiri izmene, ali to nije urodilo plodom, štaviše gosti iz Viga uspeli su do kraja meča da postignu još jedan gol.

Strelac je bio Brais Mendez u 85. minutu.

Levante ni posle šest kola nije osetio slast pobede, dok je Selta nakon tri uzastopna poraza konačno pobedila.

U drugom meču odigranom u istom terminu Raljo Valjekano je u nadoknadi vremena odnela bodove sa "San Mamesa" slavivši 2:1 protiv Atletik Bilbaa.

Gosti iz Madrida poveli su u već u petom minutu pogotkom Alvara Garsije, a izjednačenje domaćinu doneo je Pate Sis u 33. minutu.

Delovalo je da će ovaj meč biti završen ovim rezultatom, ali je veliku radost gostujućem timu doneo Radamel Falkao u šestom minutu nadoknade vremena. Iskusni kolumbijski napadač je sjajno skočio i glavom postigao gol nakon centaršuta iz slobodnog udarca.

Rajo je zahvaljujući ovom remiju stigao do 10. boda i četvrtog mesta, dok se Atletik zaustavio na bodu manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke