Lacio "rešio" Đenovu i umešao se u sam vrh, revija golova i remi u Monci

Autor: Mladen Heleta
nedelja 27.10.2024.
16:55
Izvor: Sportske.net

Efikasno popodne u Italiji.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

U terminu od 15 sati odigrane su još dve utakmice devetog kola italijanske Serije A. Lacio je u Rimu savladao Đenovu sa 3:0, dok su Monca i Venecija remizirali rezultatom 2:2.

Lacio je "bravu" Đenove "otključao" pogotkom Tijanija Noslina u 21. minutu. Holandski krilni napadač se dokopao lopte posle silovitog prodora Tavaresa po levoj strani, stuštio se u kazneni prostor, sjajnim fintama izbacio iz igre dvojicu protivničkih fudbalera i onda uputio neodbranjiv udarac po zemlji u suprotni ugao, za 1:0.

Taj rezultat bio je na snazi sve do 86. minutu, kada je na 2:0 povisio španski veteran Pedro. Lacio je tada izveo munjevitu tranziciju posle užasnog kiksa štopera gostiju Vaskeza, udarac Kasteljanosa je golman Leali ukrotio, ali je na odbitak natrčao Pedro i sa četiri metra "spakovao" loptu u mrežu.

Konačnih 3:0 postavio je Vesino u petom minutu sudijske nadoknade vremena. Centrirao je odlični Tavares sa levog boka, a Urugvajac glavom sa šest metara poslao loptu na željeno mesto.

Rimska ekipa se sada probila na peto mesto na tabeli sa 16 bodova, koliko imaju i trećeplasirani Juventus i četvrtoplasirana Atalanta, ali i šestoplasirani Udineze. Juve ima meč manje, i to protiv Intera u Milanu, koji počinje u 18 sati.

Đenova je u zoni ispadanja, na 18. poziciji sa svega šest bodova.

U Monci revija golova i svi su viđeni u prvom poluvremenu.

Elertson je u 15. minutu doveo Veneciju u vođstvo, a izjednačio je Kirjakopulos u 23. Ponovo je Venecija stekla prednost preko Svobode u 39. minutu, a na 2:2 je poravnao Milan Đurić u 44.

Domaćin je od 80. minuta igrao sa desetoricom, jer je drugi žuti karton dobio Bondo, međutim Venecija i pored brojčane prednosti nije mogla da treći put povede.

Monca je 16. na tabeli sa osam bodova, a Venecija je pretposlednja 19. sa tri boda manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke