Lacio dva puta ispuštao vođstvo, sjajni Đurić doneo zaslužen bod Monci!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.05.2024.
19:58
Izvor: Sportske.net

Gosti iz Rima čak mogu da budu i zadovoljni bodom.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

U utakmici 35. kola italijanske Serije A, Monca i Lacio su večeras podelili bodove. Meč je završen rezultatom 2:2, pa su Rimljani ostali na sedmom mestu na tabeli sa 56 bodova, a Monca na jedanaestom sa 45 osvojenih bodova.

Lacio je rano poveo. Igrao se 11. minut meča, kada je Kamada uputio udarac sa distance, golman domaćih De Gregorio je uz pomoć prečke uspeo da odbije loptu, ali samo do Ćira Imobilea koji je taj ''odbitak'' sproveo u mrežu - 0:1.

U 38. minutu Monca je bila vrlo bliza izjednačenju, mada je i pre toga imala još par dobrih prilika. Izvanrednu priliku imao je Bondo posle centaršuta Karbonija sa desne strane, ali je udarcem glavom sa oko šest metara udaljenosti šutirao pored gola. 

I u nastavku meča je Monca nastavila sa napadima, pokušavala je da dođe bar do izjednačenja, a u 73. minutu je u tome i uspela. Sve se dogodilo posle centaršuta sa desne strane, Pesina je zahvatio loptu glavom, šutirao sa nekih sedam metara, golman Mandas je kratko odbio loptu koju je u mrežu zatim poslao Milan Đurić za 1:1.

Međutim, deset minuta kasnije Monca je ''poništila'' ovaj Đurićev pogodak, jer je Donati bukvalno poklonio novo vođstvo Laciju. On je sa leve strane želeo da doda loptu nekom od saigrača ispred kaznenog prostora, ali umesto toga, poslao ju je pravo u noge Matijasu Vesinu koji je taj poklon ''oberučke prihvatio'' i rutinski savladao Di Grigorija - 1:2.

Mogla je Monca do novog izjednačenja u 87. minutu kada je Pablo Mari sa dvadesetak metara poslao projektil pod prečku, ali je Mandas odlično reagovao i izbio loptu u korner.

Nisu se domaći mirili sa porazom, i dalje su napadali, a na ulasku u nadoknadu vremena bivši reprezentativac BiH Milan Đurić je još jednom savladao Mandasa. Ovoga puta odličan centrašut sa leve strane,a Đurić je pored dvojice protivničkih igrača bio najviši u skoku i udarcem glavom je poslao loptu u desnu stranu gola gostiju za konačnih 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke