Lacio i Roma ostali dužni navijačima!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.11.2023.
19:55
Izvor: Sportske.net

Derbi dela Kapitale ostavio bolji utisak na tribinama nego na terenu.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

U derbiju 12. kola Serije A, Lacio i Roma su večeras na ''Olimpiku'' podelili bodove.

Meč je završen bez golova, rezultatom 0:0, pa je Roma sada sedma na tabeli sa 18 bodova, a Lacio deseti sa bodom manje.

Roma je bolje započela utakmicu i bila je opasniji i konkretniji rival u prvih petnaestak minuta, Karsdorp je u dva navrata opasno pretio, u 12. pa u 14. minutu, a u međuvremenu je Kristanteu poništen gol zbog ofsajda.

Lacio je brzo uspeo da uspostavi ravnotežu na terenu, a onda je usledio period meča u kom su ''nebesko plavi'' bili znatno bliži vođstvu.

Mnogo sreće je Roma imala u 25. minutu kada je Luis Alberto uputio projektil sa dvadesetak metara, ali je lopta pogodila stativu.

Samo tri minuta kasnije nova velika opasnost po gol ''vučice''. Posle centaršuta Luisa Alberta iz slobodnog udarca sa desne strane, Alesio Romanjoli je zahvatio loptu glavom i sa osam-devet metara gađao donji levi ugao, ali je golman Rui Patrisio izvanredno reagovao i sprečio vođstvo Lacija.

Ostalo je 0:0 do kraja prvog poluvremena, a u drugom je bilo manje uzbuđenja.

Monotoniju u nastavku je prekinuo Vesino koji je u 73. minutu uputio dobar udarac sa oko 25 metara u donji desni ugao, ali je Rui Patrisio bio oprezan i uspeo je da uhvati tu loptu.

Vesino je na terenu proveo samo deset minuta. Ušao je u 65. umesto Kataldija, a dva minuta posle pomenutog udarca koji je uputio, morao je van trena zbog povrede, a zamenio ga je Rovela.

Tek u nadoknadi vremena počelo je da ''pršti'' na terenu, kada je Imobile šutirao pored gola, tražio je penal, insistirao da je povučen za dres, ali nije bilo osnova za najstrožu kaznu pa je morao da se zadovolji remijem bez golova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke