Lacio iskalio bes na "fenjerašu", Salernitana nemoćna u Rimu

Autor: Ivan Cvetković
petak 12.04.2024.
22:41
Izvor: Sportske.net

Domaćin ostvario ubedljivu pobedu.

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija savladali su u Rimu ekipu Salernitane rezultatom 4:1 u okviru 32. runde italijanske Serije A.

Puleni Igora Tudora opravdali su ulogu favorita protiv "fenjeraša" i dosta lako prekinuli niz od dva poraza od Juventusa i Rome.

Domaćin je brzo stigao do dva gola prednosti.

Igrao se sedmi minut kada je danas posebno raspoloženi Felipe Anderson probio po desnoj strani, ušetao se u kazneni prostor rivala i rutinski matirao nemoćnog Kostila.

Lacio je udvostručio prednost već sedam minuta kasnije, gužvu ispred gola "granate" iskoristio je Migel Vesino kako bi zatresao mrežu i doneo novu radost navijačima.

Salernitani su bila potrebna nepuna dva minuta da uzvrate na pravi način, akciju po levoj strani i centaršut Mađorea iskoristio je Lum Čauna da umanji zaostatak izabranika Stefana Kolantuona.

"Nebesko-plavi" su poluvreme ipak okončali sa dva gola prednosti pošto je lepu akciju dobro ispratio Felipe Anderson i na dodavanje Luisa Alberta postigao svoj drugi gol u 35. minutu.

Kolantuono je odlučio da izvrši tri izmene već na poluvremenu, ali nije to mnogo pomoglo Salernitani koja je do kraja meča primila još jedan pogodak

Konačan rezultat u Rimu postavio je Gustav Isaksen u 87. minutu susreta.

Lacio je večerašnjom pobedom preskočio Napoli i nalazi se na sedmoj poziciji Serije A sa 49 bodova, s tim što Napolitanci tek treba da odigraju svoj meč 32. kola.

Salernitana je ubedljivo poslednja sa 15 bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke