Lacio je zelen za Bajern, Bavarci kažnjavali greške i rušili rekorde

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.02.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Dvomeč dobio epilog već posle prve utakmice.

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna jednom nogom su već zakoračili u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u prvom meču 1/8 finala pregazili Lacio na gostovanju u Rimu sa ubedljivih 4:1.

Tokom celog meča tim Simonea Inzagija je pokazao želju za igru, ali su zahvaljujući amaterskim greškama dozvolili sebi na nasred "Olimpika" prime četiri gola.

Robert Levandovski je već u devetom minutu iskoristio očajnu povratnu loptu Matea Musakija, zimskog pojačanja iz Milana.

Poljak je tako stigao do 72. gola u Ligi šampiona, čime je prestigao Raula Gonzalesa po broju pogodaka u ovom takmičenju, pa su ispred njega ostali još samo Lionel Mesi (119) i Kristijano Ronaldo (135).

Argentinac je neoprezno pokušao da vrati loptu Pepee Rejni, ali je Poljak lukavo presekao pas i lako postigao gol.

Bila je to potvrda dominacije nemačkog tima u uvodnoj trećini prvog poluvremena.

Prvo veće uzbuđenje pred golom gostiju bilo je u 18. minutu kada je oboren Sergej Milinković-Savić, ali glavni sudija meča je procenio da nije bio penal.

Okuražio se Lacio posle toga, pa je koji minut kasnije, istina slabašno, pokušao i Luis Alberto.

Bajern je ipak pokazao razliku u klasi u 24. minutu kada je Džamal Musijala sa ivice šesnaesterca rutinski pogodio gol na asistenciju Leona Gorecke.

Ovaj 17-godišnjak je tako postao najmlađi engleski fudbaler koji je postigao gol u Ligi šampiona prestigavši Aleksa Okslejd-Čemberlena, star skoro jednu deceniju.

Uprkos opipljivom zaostatku, Lacio nije odustajao, pa je u finišu poluvremena pokušao da ublaži prednost gostiju.

Nedostatak konkretne završnice u jalovim napadima iskoristio je Bajern, pa je posle munjevite kontre Kingslija Komana mrežu Rejne zatresao Leroj Sane u 42. minutu.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a već na početku 47. minutu Aćerbi je zatresao sopstvenu mrežu posle centaršuta nakon simultanke Sanea.

Novi gol viđen je samo dva minuta kasnije kada je Korea savladao Manuela Nojera posle sjajnog prodora, a nedugo zatim isti fudbaler pokušao je ponovo, ali ovaj put je golman Bajerna izašao kao pobednik.

Do kraja meča Lacio je kidisao ka golu Nojera u nameri da koliko-toliko ublaži poraz pred revanš u Minhenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke