Lacio slavi Imobilea, Udineze pao posle produžetaka u Rimu

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 18.01.2022.
20:08
Izvor: Sportske.net

"Nebeskoplavi" zakazali duel protiv Milana.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije pobedom na svom terenu protiv Udinezea 1:0 zahvaljujući golu Ćira Imobilea početkom drugog produžetka.

Prvo poluvreme proteklo je u monotonom ritmu, a tek među sporadičnim prilikama istakla se šansa Isaka Saksesa u 39. minutu.

Isti igrač je u 59. minutu imao novu šansu, ali je golman Lacija odlično reagovao. Samo nekoliko minuta kasnije ovaj fudbaler se povredio pa je morao da napusti igru.

Najbolju priliku za Lacio u regularnih 90 minuta imao je Ćiro Imobile, ali je njegov pokušaj odbranio Marko Silvestri, koji je odbio loptu do Raula Mora, ali ni ovaj igrač nije uspeo da zatrese mrežu Udinezea.

Ušlo se u prvi produžetak, a posle svega šest minuta igre Patrik je šutirao glavom pored gola i to je sve što je viđeno u prvih 15 minuta nastavka.

Lacio je konačno stigao do vođstva u prvom minutu drugog produžetka golom Imobilea, koji je sjajno bocnuo golmana Udinezea nakon odličnog pasa Kataldija.

Do kraja meča domaćin je rutinski sačuvao prednost, pa će u borbi za polufinale igrati protiv Milana, koji je pre pet dana savladao Đenovu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke