Lacio uništio Milan, drama za Ligu šampiona, meč-lopta za Inter

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 26.04.2021.
22:37
Izvor: Sportske.net

"Rosoneri" u krizi.

 EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija ostvarili su važnu pobedu protiv Milana na "Olimpiku" 3:0 u derbiju italijanskog šampionata na zatvaranju 33. kola Serije A, zahvaljujući golovima dvostrukog strelca Hoakina Koree i prve zvezde Ćira Imobilea.

Argentinski ofanzivni fudbaler je već u drugom minutu savladao golmana "rosonera" Đanluiđija Donarumu kada se posle izvanrednog pasa Ćira Imobilea praktično ušetao u gol gostiju iz Milana.

Samo tri minuta kasnije Donaruma je krajnjim naporom uspeo da zaustavio sjajan udarac Imobilea, a drama pred golom Donarume viđena je i u narednom napadu kada su "nebeskoplavi" zatražili penal nakon starta nad Koreom.

U prvih 45 minuta Laciju je pretio jedino Hakan Čalhanoglu, a dva minuta pred odlazak na poluvreme gol je na suprotnoj strani postigao Manuel Lacari, ali je posle pregleda VAR-a pogodak poništen zbog minimalnog ofsajda.

Već u 51. minutu bilo je 2:0 za Lacio kada se ponovo u strelce upisao Korea, ovaj put probušivši mrežu gola na kojem je stajao Donaruma.

Nakon drugog gola Lacija borba se prenela na sredinu terena. Domaći su bili zadovoljni prednošću, dok su gosti uprkos nešto većoj inicijativi do poslednjeg zvižduka bili daleko od šanse da postignu makar utešni gol.

Pobeda Lacija mogle je da bude još ubedljivija da je na 10-ak minuta pre kraja Imobile postigao gol, umesto pogođene stative, ali se najbolji strelac Serije A u prošloj sezoni upisao u strelce u 87. minutu za konačnih 3:0.

Lacio se ovom pobedom približio na pet bodova zaostatka od mesta koje vodi u Ligu šampiona, koje će posle ovog kola biti dramatično i za Milan nakon drugog uzastopnog poraza.

Sada su se na pet kola do kraja sezone formirale tri ekipe sa po 66 bodova (Napoli, Juventus i Milan), dok Atalanta ima tek dva boda više.

Iz ovog poraza Milana velikih profit mogao bi da izvuče Inter, koji ukoliko u subotu slavi u Krotoneu, a Atalanta ne pobedi Sasuolo, zvanično overava prvu titulu nakon 11 godina.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke