Joškov nebeski skok neutralisao fantastično poluvreme "građana", odluka u Mančesteru!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.02.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv meč u Lajpcigu...

EPA-EFE/Filip Singer
EPA-EFE/Filip Singer

Povezane vesti

Prvi meč Lajpciga i Mančester sitija u okviru osmine finala LŠ završen je bez pobednika - 1:1. 

Čitavih 20 minuta nismo videli ništa konkretno ni od jednih, ni od drugih, a onda je Mančester siti krenuo ofanzivno, uvideo je mesta gde može da probije i to obično po desnoj strani gde smo gledali odličnog Vokera večeras u prvih 45 minuta. 

Nakon par opasnih akcija gostiju, fudbaleri Lajpciga su izgubili kontrolu, a rezultat je greška Šlagera na svojoj polovini. Samo par sekundi posle te greške lopta je već bila u mreži. 

Videli smo odlično dodavanje Griliša, Gundogan je odradio dobar posao, Marez je ostao sam i pogodio bez ikakvih problema za prednost gostiju. 

Mančester siti je bio bolji rival do kraja poluvremena, velika šansa je bila i posle kornera Mareza, Rodri je zahvatio loptu, ali je bio neprecizan, a onda u 36. minutu Griliš je šutirao preko gola posle dodavanja Bernarda Silve koji je uradio dosta dobrih stvari. 

Lajpcig je prvi put pripretio, tačnije, uputio udarac ka golu protivnika u samom finišu prvog poluvremena kada je Verner zagrejao dlanove Edersona. 

Živnuo je Lajpcig početkom drugog poluvremena, beležimo dobar napad i šut glavom Henriksa, a u 54. minutu najbolja šansa, upravo je Henriks propustio priliku koja je bila sjajna, iskosa sa leve strane je bio usamljen, ali je poslao loptu pored gola. 

Daleko bolji i konkretniji Lajpcig je bio početkom drugog poluvremena, a onda šansa i na drugoj strani jer je ostalo prostora za Halanda koji je lako ušao u priliku i šutirao je pored gola desnom nogom. 

Beležimo i sjajan šut Soboslaija koji je odbranio Ederson, a samo par sekundi kasnije, nakon izvedenog kornera, Lajpcig uspeva da izjednači rezultat i to preko Joška Gvardiola, dočekao je centaršut sa leve strane, usledio je nebeski skok i gol, koji donekle ide i Edersonu na dušu jer je pogrešno procenio let lopte. Od 70. minuta je bilo 1:1. 

Par minuta kasnije, dobra akcija "građana", Griliš je bio konkretan, Gundogan je ciljao sam ugao, ali golman Lajpciga Blasvič je zabeležio odbranu dana, izuzetan refleks, ostalo je nerešeno. 

I do kraja nije bilo previše uzbuđenja, Mančester siti nešto opasniji, ali su i domaćini imali svoje nade. 

Sve će se rešiti u Mančesteru, a nije baš tako izgledalo nakon prvih 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke