Lajpcig je lider, Štutgart sve bolji, Dortmund pao tamo gde nije smeo

Autor: Mladen Heleta
subota 26.10.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Užasno popodne za "milionere", a sjajno za "bikove".

Hendrik Schmidt/dpa via AP
Hendrik Schmidt/dpa via AP

Povezane vesti

U terminu od 15.30 sati odigrane su četiri utakmice osmog kola nemačke Bundeslige, a postignuti su sledeći rezultati: Lajpcig - Frajburg 3:1, Augsburg - Borusija Dortmund 2:1, Štutgart - Kil 2:1 i Sent Pauli - Volfsburg 0:0.

Derbi prema pozicijama na tabeli je odigran u Lajpcigu, gde je domaći tim "okrenuo" Frajburg i izbio na prvo mesto na tabeli sa 20 bodova, što je tri više, uz meč više, od Bajerna. Frajburg je treći sa 15 bodova.

Frajburg je na "Red Bul Areni" poveo u 15. minutu, kada je Japanac Doan iskoristio sjajan centaršut Grifa i udarcem glavom iz peterca matirao Gulačija, za 0:1.

Gosti su i na veliki odmor otišli sa prednošću, a onda je u nastavku usledio preokret Lajpciga.

Već u 47. minutu je bilo 1:1. Lajpcig je imao slobodan udarac sa leve strane, gosti su se na trenutak odbranili, ali je lopta ostala u posedu "bikova", a štoper Vili Orban je odlično reagovao na liniji peterca posle oštrog pasa Hajnriksa i postigao pogodak.

Nastavio je Lajpcig da pritiska i stigao je do drugog gola u 58. minutu. Bila je to perfektna tranzicija, koja se završila asistencijom napadača Opende za desnog beka Gertruidu, koji je silovitim udarcem iz punog trka sa desetak metara poslao loptu na željeno mesto, za 2:1.

Tačku na ovaj susret stavio je Lois Openda u 79. minutu. Andre Silva mu je gurnuo loptu u prazan prostor, a Openda je lako izašao na kraj sa čuvarom na leđima, obišao golmana Atubolua i zatresao mrežu, za konačnih 3:1.

Dortmund se nije oporavio posle "petarde" u duelu sa Realom u Madridu i danas je poražen u Augsubrgu, mestu gde to nije smeo da učini ukoliko želi da se bori za sam vrh tabele.

Povela je, doduše, Borusija preko Malena u četvrtom minutu, ali je heroj domaćih bio francuski krilni napadač Klod-Moris sa dva pogotka u 25. i 50. minutu.

Borusija na sedmom mestu ima 13 bodova i polako gubi korak za vodećim ekipama, dok je Augsburg sada 11. sa 10 osvojenih bodova.

Štutgart igra sve bolje i danas je savladao Kil, posle velikog trijumfa protiv Juventusa u Torinu u Ligi šampiona. Deniz Undav je u 19. minutu pogodio za 1:0, a prednost je u 61. duplirao torinski heroj Ture. 

"Švabe" su u 66. minutu ostale da desetoricom zbog drugog žutog kartona Šaboa, Kil je golom Gigovića u 84. minutu uneo dramu, ali je i on meč završio sa igračem manje, jer je Arp po drugi put požuteo u 88. minutu. 

Do kraja je ostalo 2:1, pa je Štutgart sada osmi sa 12 bodova, a Kil tek pretposlednji 17. sa samo dva boda.

U duelu između Sent Paulija i Volfsburga u Hamburgu nije bilo golova.

"Vukovi" su 14. na tabeli da osam bodova, a Sent Pauli je 16. sa tri boda manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke