Lajpcig se poigrao - Tragični Šalke već gleda ka "Cvajti"

Autor: Mladen Heleta
utorak 24.01.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

Dani Olmo blistao, Šalke zalutao u Bundesligu.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Lajpciga deklasirali su Šalke u Gelzenkirhenu rezultatom 6:1, u prvoj utakmici 17. kola nemačke Bundeslige.

Lajpcig je na gostovanju koje je nekada važilo za jedno od najtežih u Nemačkoj imao lakši trening i sa pola snage je odradio posao protiv tima koji ničim ne zaslužuje mesto u ovom rangu takmičenja i koga čeka brza selidba u "Cvajtu".

Nakon ovog trijumfa se Lajpcig probio na drugo mesto na tabeli sa 32 boda i ima tri manje od Bajerna, koji večeras dočekuje Keln. Šalke je prikovan za dno tabele sa samo devet bodova i već na polovini sezone je jasno da mu nema spasa.

Gosti su sav posao završili u prvom poluvremenu, koje su rešili u svoju korist sa 4:0. Igrači Šalkea su bili dezorijentisani, potpuno van ovog meča, a njihove reakcije kod većine golova bile su komične.

Seriju golova otvorio je Andre Silva u sedmom minutu. Verner je iskoristio užasnu ofsajd zamku domaćih, domogao se lopte, proigrao Silvu, a ovaj je odličnim udarcem sa 18 metara pogodio, za 0:1.

Lajpcig je udvostručio prednost sedam minuta kasnije. Dani Olmo je poslao loptu na desnu stranu, koju su nesnađeni igrači Šalkea ostavili potpuno praznu i otvorili "autoput" Hajnriksu, koji se se ušetao u kazneni prostor i izvršio rutinsku egzekuciju.

Šalke je potpuno dotučen u samom finišu prvog dela. Andre Silva je u 44. minutu pokupio "otpadak" posle šuta Olma i pospremio loptu u mrežu za 0:3, da bi u trećem minutu nadoknade vremena golmana Švolova matirao i Timo Verner. Sjajni Olmo je ponovo asistirao, a nemački reprezentativac pogodio iz peterca, za 0:4.

Ipak, ono što ima Šalke, a mnogi drugi nemaju je verna i odana publika, koja ga ne napušta ni u najtežim momentima. 

Upravo je na krilima navijača Šalke došao do daha početkom drugog poluvremena, mada treba priznati i da je Lajpcig "nagazio kočnicu". Domaći tim je izvršio pritisak i došao do pogotka u 56. minutu, kada je Japanac Kozuki savladao golmana Blasviča, za 1:4

Nakon toga je Šalke izveo još nekoliko dobrih napada, ali je onda Lajpcig "stao na loptu", umirio tempo i u laganom ritmu čekao kraj.

Ali to nije bilo sve od golova. Dani Olmo je svoju briljantnu partiju krunisao na najlepši mogući način. "Prosuo je magiju" u 83. minutu i kada su svi mislili da će centrirati, on je maestralnim potezom sa 15 metara lobovao Švolova i poslao loptu pod samu prečku, za 1:5.

Konačnih 1:6 postavio je Jusuf Poulsen, posle još jedne kriminalno loše postavljenje ofsajd zamke Šalkea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke