Lajpcigu derbi, raduju se i u Bajernu!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.11.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

''Milioneri'' ostali praznih šaka u Lajpcigu.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Derbi 11. kola nemačke Bundeslige odigran je večeras u Lajpcigu, gde je domaći tim sa 2:1 savladao ekipu Dortmunda i probio se na peto mesto na tabeli sa 18 bodova.

Ovaj trijumf Lajpciga odgovara i vodećem Bajernu koji je zadržao četiri boda prednosti na vrhu tabele, u odnosu na drugoplasiranu ekipu Dortmunda.

Naizgled bezazlena situacija na terenu prethodila je vodećem golu, domaći su polako kombinovali na svojoj polovini, a onda Joško Gvardiol sa leve strane šalje dugu i preciznu loptu pred kazneni prostor Dortmunda, gde je Nkunku prihvatio, potom obišao golmana Kobela i iskosa sa leve strane pogodio mrežu - 1:0.

Očekivala se reakcija Dortmunda, a ona je usledila početkom drugog poluvremena, u 52. minutu meča, kada je Menije kroz sredinu sjajno pronašao Marka Rojsa koji je umakao pažnji Simakana, izbio sam pred golmana Gulašija i tu priliku nije propustio - 1:1.

Ipak, šesnaest minuta kasnije, mreža ''Milionera'' se ponovo zatresla i Lajpcig je vratio rezultatsku prednost.

Poulsen je započeo akciju na sredini terena, uz desnu aut-liniju. Potom je poslao loptu na suprotnu stranu pred kazneni prostor, a onda utrčao u šesnaesterac gde mu je Nkunku pravovremenu uputio loptu sa leve strane na drugu stativu, a Poulsen je uspeo da je prosledi u mrežu - 2:1.

Do kraja je i Mukijele u 74. minutu zatresao mrežu gostiju, ali taj pogodak nije priznat zbog ofsajda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke