Lalatović: ''Naseo sam...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.07.2022.
17:02
Izvor: Sportske.net

Sad vidi ''odakle vetar duva''.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Kada je po završetku prethodne sezone odlučio da se iz Kragujevca preseli u Banjaluku, Nenad Lalatović verovatno nije ni slutio koliko će mu biti težak početak na klupi banjalučkog Borca.

On je sa velikim entuzijazmom preuzeo njihov tim, doveo nekoliko pojačanja i izgledalo je da je na dobrom putu da napravi još jednu lepu fudbalsku priču u svojoj trenerskoj karijeri. Takav utisak je bio i posle prve utakmice na startu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv B36 Toršavna sa Farskih Ostrva kada je Borac rutinski slavio sa 2:0, ali od revanš meča sve se promenilo.

Na Farskim Ostrvima Lalatovićev tim je bio neprepoznatljiv, poražen je sa 3:1, pa eliminisan posle penal-serije, a onda je kiksnuo i na startu nove sezone u Premijer ligi BiH protiv Sloge iz Doboja, kada je bilo 2:2 u Modriči.

Usledila je burna Lalatovićeva konferencija za medije i podnošenje ostavke, ali tu ostavku uprava banjalučkog kluba nije prihvatila, pa temperamentni stručnjak do daljnjeg ostaje na klupi Borca, a naredni ispit imaće protiv Sarajeva.

Kada su se strasti malo smirile, Lalatović se zahvalio upravi Borca na pruženoj podršci, ali i ponovo podsetio na ''bočne udare'' koje nije očekivao.

''Otkad sam došao u Borac, ima previše udara. Ja te udare nisam zaslužio. Ali shvatio sam da ovde čovek mora da se bori, kao i u Srbiji. U Srbiji sam na to navikao, a ovde sam bio u šoku, mislio sam da je drugačije. Ovde je možda još i teže. Ali sada vidim odakle vetar duva. Oni što su oko kluba, glume nam prijatelje. Oni su jedva dočekali da podnesem ostavku. Ja sam naseo, učinio sam to, ali hvala upravi koja mi je pružila poverenje'', izjavio je Lalatović i objasnio zbog čega je odlučio da podnese ostavku posle samo tri utakmice u novoj sezoni.

''Da sam izašao na konferenciju i da to nisam uradio, ja bih se ubio. Zgadio bih se sam sebi. To sam uradio zato što sam imao obavezu prema navijačima, prema Banjaluci, prema Republici Srpskoj. Nisam ispunio ono što se očekivalo od mene. Nećete promeniti 25 igrača, promenite Nenada Lalatovića. Ja ću otići, naći ću gde da radim, to je najmanji problem. Ja sada da raskinem ugovor, sutra bih imao gde da potpišem novi'', zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke