Lampardovo brukanje u Čelsiju - Treba li da traži drugo zanimanje?

Autor: Lazar Nikolić
petak 26.05.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Nekada su bili dobitna kombinacija.

Povezane vesti

Jednu od najgorih odluka ove sezone doneli su Čelsi i njegova legenda Frenk Lampard kada su odlučili da se ponovo spoje.

"Plavci" su  usled loših rezultata otpustili Grejema Potera početkom aprila, a na mesto (privremenog) menadžera kluba iz Londona po drugi put došao je Frenk Lampard da "ugasi požar" i stabilizuje ekipu.

Desilo se sve suprotno. Lampard je dodatno "uništio" Čelsi, igrači su potpuno izgubili samopuzdanje, a klub sa "Stamford bridža" ima najgoru završnicu sezone verovatno u istoriji kluba.

Lampard je Čelsi predvodio u devet utakmica i ostvario svega jednu pobedu, uz jedan remi i čak osam poraza.

Tim u koji je uloženo preko 300.000.000 evra samo prošlog januara pod vođstvom svoje legende stigao je do trijumfa samo protiv Bornmuta u 35. kolu Premijer lige, šestog maja, dok su "plavci" nedelju dana kasnije osvojili bod na domaćem terenu protiv Notingem Foresta 2:2.

Sve ostalo bili su neuspesi za Lampardovu ekipu. U četvrtfinalu Lige šampiona Real je dva puta slavio sa po 2:0, a u Premijer ligi problema protiv Čelsija nisu imali Vulvsi, Brajton, Brentford, Arsenal, Mančester siti i Junajted.

Što znači da je Lampardov Čelsi osvojio svega četiri boda u osam prvenstvenih utakmica. Samo su dve poslednjeplasirane ekipe u ligi Sautempton i Lids osvojili manje poena u istom periodu.

Tako je Čelsi kolo pre kraja tek 12. tim u Engleskoj, a u Londonu svi sa nestrpljenjem čekaju da Maurisio Poketino nasledi Lamparda i započne veliki remont.

Što se Frenka tiče, pitanje je da li mu je još uvek do menadžerskog posla...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke