Laporta odbio jedini uslov Al-Sada, šta sada?

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.11.2021.
15:20
Izvor: Sportske.net

Predsednik Barse prelomio.

Alejandro García
Alejandro García

Povezane vesti

Barselona je dogovorila sve uslove sa Ćavijem Ernandesom, ali još uvek nije sa njegovim klubom Al-Sadom.

Katarski klub je insistirao da predsednik Barselone lično dođe na pregovore u Dohu, ali je danas stigla informacija da će Đoan Laporta večeras iz Kijeva poslati svoje ljude od poverenja - Mateua Alemanija i Rafaela Justea.

Laporta ne želi da igra igrice, navodno zna da je sve dogovoreno i da će bez problema pristati da Barsa  plati kompenzaciju od miliona evra, što stoji u Ćavijevom ugovoru u slučaju da Katalonci pokucaju na vrata.

Al-Sad je želeo da prvi čovek klub stigne lično na pregovore, želeli su prijateljsku saradnju i potencijalni revijalni meč, ali od toga za sada nema ništa.

Nije tajna da je Laporta bio najglasniji kada je svojevremeno Sandro Rosel prekinuo tradiciju dugu 112 godina i dopustio da Barsa proda prednju stranu svog dresa upravo milijarederima iz Katara. 

Barsi je od sezone 2011/12 do 2017/18 i dogovora sa Rakutenom, sponzor dolazio iz Katara, a Laporta je u nekoliko navrata kritikovao takvu odluku uprave.

Sve u svemu, deluje da ne postoji šansa da se Ćavijev dolazak izjalovi i da je to jedini način zbog kog je Laporta odbio da lično otputuje u Dohu.

Zvanično bi trebalo da Ćavi bude imenovan u četvrtak, ali da debituje tek nakon reprezentativne pauze, 20. novembra u gradskom derbiju sa Espanjolom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke