Laporta prvog dana aktivirao TRI bombe, nova Barsa će biti paklena!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.03.2021.
16:29
Izvor: Sportske.net

Počelo je.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Barselona je u nedelju konačno dobila novog predsednika, Đoan Laporta se vratio na mestu uspeha posle 11 godina.

Laporta je najuspešniji predsednik u istoriji kluba, u periodu od 2003. do 2010. godine, Katalonci su postali najbolji na svetu i u Evropi i nameravaju to da ponove.

Laporta je prvog radnog dana posetio prvotimce, ali to nije sve. Prema saznanjima Marke, Laporta  želi da iskoristi poznanstvo Lea Mesija da dovede Serhija Aguera i usput tako natera kapitena da ostane. 

Aguero i Mesi su cimeri i saigrači u svim kategorijama selekcije Argentine, poznaju se 20 godina i veliki su prijatelji. 

Barseloni je neophodan napadač koji donosi golove, a to Aguero sigurno ima i u svojoj 32. godini. Uz sve to, na leto će biti besplatan i Barsa ne sme da propusti takav zicer.

Tu nije kraj, druga velika meta je David Alaba, a pouzdani urednik Bilda Kristijan Falk potvrdio je na Tviteru da Austrijanac sada ozbiljno razmatra  i selidbu na "Kamp nou".  Alaba će takođe biti besplatan i sada će da bira između Reala i Barselone i to će biti nova paklena trka. Laporta je  samo dodatni motiv, jer je blizak sa Pinijem Zahavijem, koji je i poručio Alabi da pričeka izbore u Barsi kako bi se otvorila mogućnost selidbe na "Kamp nou".

Možda i najvažnija informacija stiže za kraj - Đordi Krojf, sin legendarnog Johana, postaće novi sportski direktor. On će napustiti kineski Šenžen i u sredu bi trebalo da doputuje u Kataloniju i pridruži se upravi Barselone.

Ne treba zaboraviti da je transfer  Erika Garsije već dogovoren, on stiže kao slobodan 1. jula. Stoga, tu su obrisi neke nove Barse, koja bi mogla da izgleda ovako...

Napomena je da će Barsa 100% dovesti i veznog  igrača, ali za sada nema imena, Žoržinjo Vajnaldum se  ne pominje već neko vreme, videćemo šta će odlučiti Đordi Krojf sa Ronaldom Kumanom...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke